Birkaç Bidonla Başladı Fabrika Kurdu - Son Dakika
Genel

Birkaç Bidonla Başladı Fabrika Kurdu

Birkaç bidonla başladı fabrika kurdu Sivaslı Yılmaz Deniz, hazırladığı pezik turşularına yoğun talep gelince işleri büyütüp köyünde turşu fabrikası kurdu, şimdi ihracata hazırlanıyor.

01.10.2017 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birkaç bidonla başladı fabrika kurdu

Sivaslı Yılmaz Deniz, hazırladığı pezik turşularına yoğun talep gelince işleri büyütüp köyünde turşu fabrikası kurdu, şimdi ihracata hazırlanıyor.

SİVAS - Sivaslı Yılmaz Deniz, hazırladığı pezik turşularına yoğun talep gelince işleri büyütüp köyünde turşu fabrikası kurdu.

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Ekincioğlu köyünde ikamet eden Yılmaz Deniz, ailesi tarafından başlarda kendi tüketimlerini karşılamak için hazırladıkları pezik turşularına komşularından da talep gelince işi ticarete dökmüş. Turşular beğenilip talep artınca işleri büyütmek zorunda kalmışlar. Şimdi aile talepleri karşılayabilmek için köylerinde bir turşu fabrikası kurdu, 30 kişiyi istihdam etti.

İhracata hazırlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama aldığımız fabrika sahiplerinden Yılmaz Deniz, pezik turşusunun ihracatı için çalıştıklarını belirtip, "Bu işi yedi yıldır yapıyoruz. İlk başlarda ürettiğimiz turşuları Sivas'ta bir esnaf arkadaş vasıtası ile satıyorduk. Onun aracılığıyla başladık. Şuanda da Türkiye'nin her tarafına pezik turşusu gönderiyoruz. Toptan olarak perakende olarak ve kargo ile Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz. Yurtdışına da göndermeye başlayacağız. Görüşmelerimiz var. Şuanda devam ediyor. Temennimiz yurtdışına pezik turşusunu göndermek. Orada ki gurbetçilere de pezik turşusunu tattırmak." Dedi.

Köyde fabrika kurdu.

Deniz, talepler artınca işleri büyütüp köyde fabrika kurmak zorunda kaldıklarını belirtip, "Bu fabrikayı bu sene kurduk. Burası kapalı alan olarak bin metrekare. Buradaki ürünlerimiz tamamen el yapımıdır. Adı fabrika ama kesinlikle fabrikasyon üretimi yoktur. İçinde sadece sarımsak, pul biber ve salamura suyu var. Başkada hiçbir katkı kullanmıyoruz. Hasadın dışında ki işlemleri aile bireyleri olarak kendi ellerimiz ile yapıyoruz. Çünkü hassas olduğu için herkes yapamaz bunu. O yüzdende kimseye güvenemiyoruz. Kendimiz ailecek yapıyoruz. Fabrikanın maliyeti bize yaklaşık 550 bin lirayı buldu. Destek almadan kendi imkanlarımız ile kurduk. Yılda ortalama 150 ile 200 ton arasında üretimimiz var.

Pezik turşusu nasıl yapılır.

Pezi turşusu; pezik pancarının kökünden elde edilir. Elde edilen saplar haşlanır. Sarımsak, pul biber ve tuzlu su karışımı ile bidonlara doldurulup bekletilir. Pezik turşusu özellikle İç Anadolu bölgesinde turşu severlerin ilk tercihleri arasında yer alır.

Birkaç Bidonla Başladı Fabrika Kurdu
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Birkaç Bidonla Başladı Fabrika Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement