Birleşik Krallık'ta Terör Bağlantılı İçeriğe Erişime 15 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Birleşik Krallık'ta Terör Bağlantılı İçeriğe Erişime 15 Yıl Hapis

Birleşik Krallık, internet üzerinden terör bağlantılı içeriklere erişenlere 15 yıla kadar hapis cezası getirmeye hazırlanıyor.

03.10.2017 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Krallık, internet üzerinden terör bağlantılı içeriklere erişenlere 15 yıla kadar hapis cezası getirmeye hazırlanıyor.

İçişleri Bakanı Amber Rudd, ülkenin terörle mücadele yasasının güncellenerek internet üzerinden terör içeriklerine erişenlere 15 yıla kadar hapis cezası getirilebileceğini açıkladı.

Yeni düzenleme, mevcut yasayı, internetteki terör bağlantılı içeriği bir kereden fazla okuyan veya izleyenleri kapsayacak şekilde genişletecek.

Düzenleme akademisyenleri, gazetecileri veya meslekleri gereği bu tür içeriklere erişmek için "makul gerekçeleri" olanları kapsamayacak. Düzenleme, terör bağlantılı içeriğe kazara veya salt meraktan bir kereliğine erişenleri de kapsam dışında bırakacak.

Mevcut yasada, bir teröristin işine yarayacak herhangi bir içeriği internetten indirmek, herhangi bir cihazda depolamak veya basmak suretiyle sahip olanlar 10 yıla kadar hapisle cezalandırılıyor.

Yeni düzenleme silahlı kuvvetler, polis veya istihbarat birimleri mensuplarına ilişkin bilgileri terör amacıyla yayımlayanlar için de 15 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ta 22 Mart'tan bu yana meydana gelen biri başarısız beş terör saldırısında 36 kişi hayatını kaybetti. Saldırılardan dördünü DEAŞ üstlenirken, diğer saldırıda teravih namazından çıkan cami cemaati hedef alındı.

Ülkede terör tehdit seviyesi aynı dönemde iki kere en üst basamak olan "kritik"e çıkarıldı ve polis güçleri ordudan hassas noktaların korunmasında yardım aldı.

Ülkede 2000 yılında yürürlüğe giren Terör Yasası'nda terörist olarak tanınan örgütlerin listesi yer alıyor. 70'i uluslararası, 14'ü Kuzey İrlanda bağlantılı 84 yapının yer aldığı listede, PKK ve bağlantılı terör örgütleri de bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Birleşik Krallık'ta Terör Bağlantılı İçeriğe Erişime 15 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement