Birleştirici İş Adamları Konfederasyonu'ndan Sağduyu Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Birleştirici İş Adamları Konfederasyonu'ndan Sağduyu Çağrısı

Birleştirici İş Adamları Konfederasyonu\'ndan Sağduyu Çağrısı

Birleştirici İş Adamları Konfederasyonu (BİRKON) Genel Başkanı Osman Ünsal, hızla tırmanan ve artan terör olaylarının bir an önce son bulması çağrısında bulunarak, iş dünyası olarak teröre karşı ortak akılla birlikte hareket edilmesi gerektiği mesajını verdi.

11.09.2015 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleştirici İş Adamları Konfederasyonu (BİRKON) Genel Başkanı Osman Ünsal, hızla tırmanan ve artan terör olaylarının bir an önce son bulması çağrısında bulunarak, iş dünyası olarak teröre karşı ortak akılla birlikte hareket edilmesi gerektiği mesajını verdi.

BİRKON Genel Başkanı Osman Ünsal, silahla, şiddetle ve terörle bir sonuca ulaşmanın mümkün olmadığına dikkat çekerek, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedef alan terör eylemlerini lanetlediklerini açıkladı. Ünsal, iş dünyası olarak en büyük temennilerinin uzlaşıyla ayrışmadan bir olmak olduğunu belirterek, yaşanan sürecin bir an önce son bulmasını ve kendilerine düşecek olan bir görev olduğu takdirde ülke adına göreve hazır olduklarının altını çizdi. Birleştirici İş Adamları Konfederasyonu olarak ekonomik, siyasi ve toplumsal alanda yaşanan olaylar karşısında hiçbir zaman duyarsız kalmayacaklarını belirten Ünsal, "Bu anlayış içerisinde hain pusularla askerlerimizin, polislerimizin ve vatandaşlarımızın şehit edilmesi karşısında kaldıkları bu durumu kabul etmemiz söz konusu değildir. Silahla çözüm süreci olmayacağını hep birlikte üzülerek görüyoruz. Ülkede hızla artan terör olayları, toplumuzun huzurunu ve barışını bozarken, ekonomimize de olumsuz yansımalar yaşatabilir. Bu anlamda herkesi sağduyulu olmaya, birleştirici ve aklı selim olarak ortak akılla hareket etmeye çağırıyorum" dedi.

"TEK VÜCUT OLMALIYIZ"

Hiçbir gücün Türkiye'yi kardeş kavgasına sokamayacağını kaydeden Ünsal şöyle devam etti:

"PKK ve dış mihrakların stratejik amacı Türk-Kürt kavgası çıkararak, bunu iç savaşa kadar götürmektir. Sakın ola ki bu oyuna gelmeyin. Bizler yüzlerce yıldır bu topraklarda birlikte yaşadık, hepimiz kardeşiz. Elbette tüm vatandaşlarımızın teröre tepki göstermesi olağan ve tüm ülke olarak zaten teröre tek vücut halinde karşı durarak son verebiliriz. Ancak ülkemizin barış ve huzura her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var. Tepkilerimizde ölçülü davranabiliriz. Kürdü Türk'e düşman etmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz."

Yaşanan süreç sebebiyle ülke ekonomisinde gerilemeler yaşanabileceğine işaret eden Ünsal, terör olaylarında en fazla olumsuz etkiyi ise doğudaki bölge ekonomisinin alacağını hatırlattı.

"HÜKÜMETE DESTEK VERİLMESİ ÖNEMLİ"

Hükümetin çözüm süreci kapsamında elinden geleni yaptığını kaydeden Ünsal, geçmişte yaşanan olaylardan ders alınması gerektiğini ve aynı dönemlerin tekrar yaşanmaması için mevcut hükümete destek verilmesinin önemli olduğunu belirtti. Ünsal, "İhanet şebekelerinin, vatan hainlerinin birliğimizi, beraberliğimiz bozmak adına yaptıklarını ahlaksızlığa karşı mevcut hükümetin devamını bütün gücümüzle destekliyoruz. Bütün siyasi partileri hoşgörü ve itidale davet ediyoruz" dedi.

Ünsal, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi, biz bu ülkeyi, bu devleti sokakta bulmadık. Milletin geleceğini üç beş teröriste, üç beş işbirlikçiye terk etmedik, etmeyeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

"TAHRİKLERE VE PROVOKASYONLARA GELMEYİN"

BİRKON Genel Başkan Yardımcısı İsmail Ceylan da Türkiye'nin mutlaka artan terör olaylarının üstesinden geleceğini söyleyerek, Kürt-Türk herkesin birbirine her zamankinden daha fazla sarılması gerektiğini, tahriklere ve provokasyonlara karşı daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Birleştirici İş Adamları Konfederasyonu'ndan Sağduyu Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement