"Birliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece karşımızda kimse duramaz" - Son Dakika
Güncel

"Birliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece karşımızda kimse duramaz"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye'yi 17 yılda 3'e katladıklarını, daha da ileri götürecek akıl, bilgi ve tecrübeye sahip olduklarını belirterek, "İçeriden, dışarıdan, nereden gelirse gelsin her türlü zorluğun üstesinden Allah'ın izniyle geliriz.

28.09.2019 19:43  Güncelleme: 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye'yi 17 yılda 3'e katladıklarını, daha da ileri götürecek akıl, bilgi ve tecrübeye sahip olduklarını belirterek, "İçeriden, dışarıdan, nereden gelirse gelsin her türlü zorluğun üstesinden Allah'ın izniyle geliriz. Bölücü, yıkıcı, ayrıştırıcı hiçbir örgüte, akıma müsaade etmeyiz. Birliğimizi, dayanışmamızı muhafaza ettiğimiz sürece karşımızda kimse duramaz." dedi.

Sivas Konfederasyonu ve İstanbul Sivas Platformu tarafından Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Sivas Tanıtım Günleri etkinliğine katılan Şentop, üç imparatorluğa başkentlik yapan ve 8 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutan müstesna şehir İstanbul'un, bu hafta Sivas'ı misafir ettiğini dile getirerek, tanıtım günlerinin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

"Alalım, satalım, ekonomiye can katalım." denilerek başlatılan ve bu yıl 10'uncusu düzenlenen tanıtım günlerinin bir yandan alışveriş ortamını canlandırırken, diğer yandan hemşehri buluşmalarına da vesile olduğuna işaret eden Şentop, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı şehir olarak her zaman şükranla andıkları Sivas'ı, birliğin ve kardeşliğin müstesna ve müşahhas bir şehri olarak bildiklerini ve sevdiklerini söyledi.

Ekonomiyi "hareket halindeki araca" benzeten Şentop, "Aracı akaryakıt, ekonomiyi alışveriş canlı tutar. Ülkeleri, şehirleri geliştirip güzelleştiren ekonomik faaliyetlerdir. Alışveriş ekonominin can suyudur. Evimize ekmeğin girmesi için alışveriş ortamının canlı olması gerekir. Fuarlar, tanıtım günleri, kermesler, pazarlar ekonominin kalbinin attığı merkezlerdir." diye konuştu.

TBMM Başkanı Şentop, toplam nüfusları 30 milyona yaklaşan Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlerin Türkiye'nin dinamosu ve özeti olduğunu vurguladı.

"Bu hafta bütün İstanbul Sivaslıdır"

Ülkeyi güçlü kılan ve insanları birbirlerine sıkı sıkıya bağlayan şeyin barış içinde, kaynaşmış ve uyumlu bir şekilde yaşamak olduğunu dile getiren Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul'da yaşayan Sivaslı kardeşlerimizin sayısı 750 bindir. Ama bu hafta bütün İstanbul Sivaslıdır. El ele, gönül gönüle vererek kenetlenen İstanbullular olarak bu hafta Sivaslı kardeşlerimizi yalnız bırakmıyoruz. Onların sevinçlerine, mutluluklarına ortak olmak, kurdukları pazardan alışveriş yapmak için hepimiz Yenikapı'ya geliyoruz. Burada kurulan tezgahları boş bırakmıyoruz ve evimize elimiz boş gitmiyoruz. Böyle yaptığımız takdirde yardımlaşmanın, dayanışmanın hazzını yaşar ve mutluluğumuza mutluluk katarız."

Okulların açıldığını ve kış mevsiminin yaklaştığını, bugünlerde insanların memleketlerine gitme imkanı bulamadıklarını aktaran Şentop, düzenlenen bu tür faaliyetlerin insanların memleketlerini ayağına getirdiğini, bu hafta çok sayıda Sivaslının memleket hasretini dindirmiş olacağını, Divriği'ye, Zara'ya, Şarkışla'ya, Suşehri'ye ve Kangal'a duydukları özlemi gidereceklerini anlattı.

İstanbul'daki diğer vatandaşların da Sivas'ın kesme aşına, kelle tatlısına ve katmerine aşina olacaklarını aktaran Şentop, "Sivas, mert insanların yaşadığı yiğidolar şehri. Özellikle kış aylarında gidenler bilirler. Sivas'ın soğuğu meşhurdur. Soğuğa 'Nerelisin?' diye sormuşlar, 'Erzurumluyum ama Sivas'ta yaşıyorum.' demiş. Soğuğu bir tarafa insanı da sıcaktır. Sevgileriyle muhabbetleriyle herkese kucak açarlar. Gitmeyen bütün kardeşlerime merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketini gezmelerini tavsiye ederim." değerlendirmesini yaptı.

"Türkiye'yi ileri götürecek akıl, bilgi ve tecrübeye sahibiz"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye'yi dünyanın en müreffeh, en mutlu ve en huzurlu insanlarının yaşadığı ülke haline getirmeyi amaçladıklarının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Geçmişin tecrübesinden faydalanarak, geleceğe emin adımlarla yürümeye çalışıyoruz. Tarihimize, kültürümüze, medeniyetimize bu sebeple sahip çıkıyoruz. Anadolu'da unutulmuş, ihmal edilmiş tek bir köy, kasaba bırakmamak için gayret gösteriyoruz. Edirne'den Erzurum'a, Kars'tan Kastamonu'ya, Muğla'dan Malatya'ya, Gaziantep'ten Giresun'a kadar 81 vilayetimizi geliştirip güzelleştirmek için çalışıyoruz. Yaptığımız hizmetlerde bir Allah'a bir de milletimize güveniyoruz.

Bakmayın ülkemizle ilgili ileri geri konuşanlara. 17 yılda Türkiye'yi nasıl üçe katladıysak, daha da ileri götürecek akıl, bilgi ve tecrübeye sahibiz. İçeriden, dışarıdan, nereden gelirse gelsin her türlü zorluğun üstesinden Allah'ın izniyle geliriz. Bölücü, yıkıcı, ayrıştırıcı hiçbir örgüte, akıma müsaade etmeyiz. Kökü nerede olursa olsun, ipi kimin elinde olursa olsun aziz milletimize ihanet eden, devletimizi yıkmak isteyen bütün şer odaklarını tepeler geçeriz.

Biz birliğimizi, dayanışmamızı muhafaza ettiğimiz sürece karşımızda kimse duramaz."

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un, "Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez." dizelerini anımsatan Şentop, "Allah'ın izniyle yüreklerimiz bir vurduğu sürece bizi kimse sindiremeyecek. Ülkemiz, milletimiz istikrarlı bir şekilde istikbal yolculuğunu devam ettirecek." ifadelerini kullandı.

Şentop, konuşmasının ardından Sivas Belediyesi Fasıl Heyeti'nin seslendirdiği Sivas türkülerini dinledi, protokol üyeleriyle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra alana kurulan stantları gezen Şentop, satış ve tanıtım yapan vatandaşlarla sohbet etti, Sivas'ın yöresel lezzetlerini tattı.

Programa, AK Parti Sivas Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, bazı AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekilleri, Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve İstanbul'daki bazı ilçelerin belediye başkanları katıldı.

"Birliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece karşımızda kimse duramaz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Birliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece karşımızda kimse duramaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor
    11:20 Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor

    Antalya'nın Kemer ilçesinde Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan adayı Rahman Şeker, turizm odaklı çalışacağını belirterek, deniz, kum ve güneş destinasyonunun yanı sıra tarih, kültür, doğa, sağlık ve spor turizminde ölü sezon dediğimiz kasım ile mart arasında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini söyledi. Şeker, ayrıca Antalya Havalimanı'ndan Kemer'e geliş süresini kısaltmayı, doğal gaz getirerek kış sezonunda maliyeti azaltmayı ve alternatif turizm çeşitliliğini artırmayı hedeflediğini belirtti.

  • Özdemir Asaf'ın 100. Yaşı Yalnızlık Paylaşılmaz Etkinliğiyle Kutlandı
    11:19 Özdemir Asaf'ın 100. Yaşı Yalnızlık Paylaşılmaz Etkinliğiyle Kutlandı

    Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı şairlerinden Özdemir Asaf'ın 100. yaşı, Yapı Kredi Kültür Sanat'ta düzenlenen 'Yalnızlık Paylaşılmaz' etkinliğiyle kutlandı. Etkinlikte, Özdemir Asaf'ın kendi sesinden dinletilen şiirlerin yanı sıra, sanatçılar tarafından yazılan şiirler müzik eşliğinde seslendirildi.

  • Düzce Gençlik Merkezi, Yunus Efendi İlkokulu'nu Renklendiriyor
    11:18 Düzce Gençlik Merkezi, Yunus Efendi İlkokulu'nu Renklendiriyor

    Düzce Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı gönüllü gençler, Yunus Efendi İlkokulu öğrencilerinin daha canlı ve enerjik dolu bir ortamda öğrenim görmesi için okulu renklendirdi. Gençlik Merkezi tasarım ekibi ve Genç Hemşireler topluluğu tarafından yapılan boyamalar, öğrencilerin dikkatini çekiyor.

  • Kırıkkale'de 9 Şüpheli Yakalandı, 7 İşlem Başlatıldı
    11:18 Kırıkkale'de 9 Şüpheli Yakalandı, 7 İşlem Başlatıldı

    Kırıkkale'de siber suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında 9 şüpheli yakalandı ve 7 işlem başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesaplarında suç unsuru tespit edilen 102 kullanıcıyı belirledi. Ayrıca, SİBERAY Projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerde 160 vatandaş bilgilendirildi.

  • Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada
    11:18 Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada

    Pınar Karşıyaka, bu sezon Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe'den sonra en çok sayı üreten takım oldu. İzmir ekibi, 24 maçta 2 bin 118 sayı atarak, play-off mücadelesi için iyi bir konumda bulunuyor.

  • Tekirdağ'da Gizli Bölmede Kenevir Yetiştiriciliği Operasyonu
    11:17 Tekirdağ'da Gizli Bölmede Kenevir Yetiştiriciliği Operasyonu

    Tekirdağ'da jandarma ekipleri, bir adreste yaptıkları aramada evin gizli bölmesinde iklimlendirme yöntemiyle yetiştirilen kenevir ile karşılaştı. Yapılan operasyonda 2 kök kenevir bitkisi, esrar ve silahlar ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor
    11:17 Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor

    16 yaşındaki milli dartçı Süleyman Can Durmuş, 7 yıllık sporculuk kariyerinde 75 madalya kazandı. Türkiye'de katıldığı 82 müsabakanın yarısında şampiyonluğu elde eden Durmuş, dünya şampiyonası için antrenmanlarını sürdürüyor. Dart Milli Takım Antrenörü Halil Durmuş, yeğeni Süleyman'ın başarılarından gurur duyduğunu ve gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu belirtti. Süleyman Can Durmuş ise dünya şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

  • ASKİ, Ankara'da ızgara ve sel kapanı temizliği yaptı
    11:17 ASKİ, Ankara'da ızgara ve sel kapanı temizliği yaptı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, son 3 ayda 73 bin 602 ızgara ve 699 sel kapanını temizledi. Alt geçitlerde bin 223 temizlik kontrolü yapılırken, Coğrafi Bilgi Sistemi'nde kaydı eksik olan 60 bine yakın ızgara da sisteme kaydedildi. Bu dönemde 482 noktada, 17 yeni sel ızgarası ve bin 648 yeni ızgara imal edildi.

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Hastaneden Taburcu Oldu
    11:17 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Hastaneden Taburcu Oldu

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçirdiği rahatsızlığın ardından yapılan tedaviye alerjik reaksiyon gösterince hastaneye yatırıldı. Bugün taburcu olan Başkan Ergün, dinlendikten sonra seçim çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

  • Depremde dükkanını kaybeden afetzede berberden seyyar çözüm
    11:16 Depremde dükkanını kaybeden afetzede berberden seyyar çözüm

    Hatay'da asrın felaketinde iş yeri yıkılan Hakan Mutlu, seyyar berberlik yaparak geçimini sağlıyor. Depremzede esnaf, müşterilerini evlerinde ve iş yerlerinde tıraş ederek ekmek parasını kazanıyor. Seyyar berberden faydalanan müşteriler ise berber dükkanı olmadığı için onu yanlarına çağırıyor.


Advertisement