"Birlikte Daha Güzel Maviye İlk Adım" Projesi - Son Dakika
Güncel

"Birlikte Daha Güzel Maviye İlk Adım" Projesi

"Birlikte Daha Güzel Maviye İlk Adım" Projesi

KÜ Rektörü ve Bağcılar Belediye Başkanı de engellilerle havuza daldı

23.10.2013 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Su Sporları, Su ve Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bağcılar Belediyesinin "Birlikte Daha Güzel Maviye İlk Adım" projesi kapsamında 6 engelli öğrenci havuza daldı.

Halime Çavuş yüzme havunda gerçekleştirilen etkinlikte KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da engellilerle havuza girdi.

Rektör Prof. Dr. Aydın, dalış öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitelerinin Bağcılar Belediyesiyle ortaklaşa bir proje başlattığını ve projenin amacının engellilere engel tanımayan işler yaptırmak olduğunu söyledi.

Engelsiz gençlerin bugün dalgıçlık eğitimini tamamladıklarını aktaran Aydın, "Sertifikalarını alacaklar. Kendilerine hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonraki hayatlarında inşallah daha çok şey başaracaklar ve engel tanımayacaklar" dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı, engellilerle gerçekleştirdikleri bir aktivitede buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, "Bağcılarda engelsiz hayat projesiyle gençlerin su altı sporlarına ilgisini kazandırdık. Bu aktivitelerle diğer engellilere örnek olacak" diye konuştu.

Engelli öğrencilerden Mikail Aydın, yaklaşık bir aydır arkadaşlarıyla dalış için hazırlandıklarını belirterek, "Suyu çok sevdiğim için dalışı daha da çok seviyorum. Bu benim hobimdi ve sonunda hobime kavuşmuş oluyorum" ifadelerini kullandı.

Zafer Çakmak da sudan çok korktuğunu ve bir ay öncesine kadar suya hiç giremediğini belirterek, duygularını şu şekilde ifade etti:

"Hocalarım sayesinde suya girmeye alıştım. Su yüzünde gidemezken suyun altında yüzmeyi başardık. Bu çok güzel bir duygu. Bundan sonra denizde yüzmeyi düşünüyoruz balıklarla birlikte."

Etkinlik sonunda Uluslararası Sualtı Federasyonu Türkiye Temsilciliğince "dalış ve partner dalıcı eğitimini" tamamlayan engellilere sertifika verildi. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Birlikte Daha Güzel Maviye İlk Adım' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement