Birlikte Üretim Projesi"Nin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Birlikte Üretim Projesi"Nin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Birlikte Üretim Projesi"Nin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “Birlikte Üretim Projesi” kapsamında Zemzemiye Köyü’nde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

26.03.2018 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Birlikte Üretim Projesi" kapsamında Zemzemiye Köyü'nde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Tarım Kredi Kütahya Bölge Müdürü Özkan İnci, Söğüt Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nuri Tuna, personeller ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda konuşma yapan İl Müdürü Yoldaş, "Bitkisel üretim ve hayvancılıkta 'Birlikte Üretimin' desteklenmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca parçalı ve yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğünün altındaki tarım arazileri ile hayvancılık işletmelerinin bir araya getirilerek ekonomik ölçeğe uygun modern işletmeler haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır. Uygulanacak olan projenin gönüllülük esasına dayalı olduğunu en az 30 kayıtlı yetiştirici veya köydeki işletmelerin yüzde 75'inin bir araya gelmesi, katılmak isteyen her işletmecinin asgari 5 büyükbaş hayvanı olması halinde altyapı hizmetlerinizin tamamının devlet tarafından karşılanarak, tek çatı veya tek alanda kümelenmiş modern ahırların yapımına ve içerisinde kullanılacak olan makine ekipman ve sistemlerin kurulumuna yüzde 70 devlet desteğinin verileceği müjdesini vermeye geldik. Zemzemiye köyümüzü birlikte üretme ruhu yüksek, potansiyeli mevcut, örnek bir köy olarak görüyorum. Ayrıca ilimizde üniversite, sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve İlçe teşkilatlarımızla birlikte bir çalıştay çalışması başlattık, hedefimiz ilimizde 248 köyümüzde her köyde örnek olacak bahçe ya da işletmelerin olması. Bu konuda kadın çiftçiler ağırlıkta olacak, üretilen ürünler sözleşmeli üretimle değerlendirilecek" şeklinde konuştu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Birlikte Üretim Projesi'Nin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement