Birsen Tezer, İstanbullu dinleyicilerini sesiyle büyüleyecek - Son Dakika
Güncel

Birsen Tezer, İstanbullu dinleyicilerini sesiyle büyüleyecek

Türkiye'nin değerli seslerinden ve yorumcularından olan Birsen Tezer, büyülü sesiyle İstanbullu dinleyicilerine muhteşem bir gece yaşatacak.

19.10.2016 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, Gürol Ağırbaş, Hüsnü Arkan gibi önemli isimlerin bestelerini de seslendiren Birsen Tezer, sıcak sesi ve samimiyeti ve harika performansı ile sevenlerine keyifli anlar yaşatacak. 600 kişilik salonun tamamının dolacağı konserde, Birsen Tezer kendi şarkıları olan 'Kusura Bakma' 'Kendi Kendime', 'Çal Kapımı', 'Delikanlı' şarkılarının yanı sıra dinleyicilerinin isteyeceği ve sürpriz şarkılar da seslendirecek.

Orfe Organizasyon'un 3 Kasım Perşembe gecesi saat 20:30'da Şişli Kültür Merkezi'nde organize ettiği konserde, Birsen Tezer izleyicileri yıllarca hafızalardan silinmeyecek bir sahne performansına şahit olacak.

Birsen Tezer'in kaleminden:

"Müzikle tanışmam ortaokul yıllarına rastlar. Okul orkestralarındaki solistlik deneyimim, 82-83 yıllarında katıldığım Milliyet Liseler arası Müzik Yarışma'larında aldığım dereceler, bundan sonraki yaşamımda müziğin önemli bir yer tutacağını belli eder nitelikteydi. Sonuçta yüksekokul tercihimi müzik eğitiminden yana kullanıp 1984 yılında İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nın sınavlarına girip eğitime başlamaya hak kazandım. Bir enstrüman öğrenip çalmak en büyük hayallerimden biriydi. Şans eseri ''kanun''enstrümanını seçip, öğretmenim Erol Deran'dan neredeyse birebir ders almak da gerçekleşen hayallerimden biriydi benim için.

Mezuniyetimden kısa bir süre önce profesyonel müzik yaşamıma başladım. İlk önceleri tek bir gitar ile başlayan serüven 1990 yılında zenginleşerek yerini grup sound'una bırakmaya başladı. İstanbul'un çeşitli mekanlarında grubumla birlikte kendi zevkime uygun repertuarımı oluşturup performanslar sergiledim.1998 yılında Bülent Ortaçgil'in ''Light'' adlı albümünde Ortaçgil'le bir düet yaptım ("Kimseye Anlatmadım") Daha sonra yine Ortaçgil'in şarkılarından oluşan tribute albüm ''Şarkılar bir oyundur''da, ''Çığlık Çığlığa'' adlı şarkıyı seslendirdim. Bunun yanı sıra İlhan Şeşen ve Gürol Ağırbaş ile küçük çalışmalarımız oldu. İlhan Şeşen'in hazırladığı bir fim müziğini seslendirmek, Gürol Ağırbaş'ın henüz çıkmamış albümünde vokallerde yer almak gibi...

Albümde kendi bestelerimin yanı sıra Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İlhan Şeşen ve Zafer Cımbıl'ın eserlerini de yorumlamaktan büyük keyif aldım."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Birsen Tezer, İstanbullu dinleyicilerini sesiyle büyüleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement