Bis Enerji 20'nci Yılını Kutladı - Son Dakika
Güncel

Bis Enerji 20'nci Yılını Kutladı

Bis Enerji 20\'nci Yılını Kutladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, BİS Enerji'nin kuruluşunun 20.yılı nedeniyle Çırağan Sarayı'nda düzenlenen iftar programına katıldı.

28.07.2013 02:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, BİS Enerji'nin kuruluşunun 20. yılı nedeniyle Çırağan Sarayı'nda düzenlenen iftar programına katıldı. Programa, şirketin kurucusu ve Onursal Başkanı Muammer Ağım ile Yönetim Kurulu Başkanı Seda Gengörü ev sahipliği yaparken, aralarında Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov, eski bakanlardan Cavit Çağlar, iş, sanayi ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise konuşmasında özel sektörün ülkeyi yönetenler için çok önemli olduğunu belirtti. Türk müteşebbislerin dünya üzerinde ayak basmadık yer bırakmadıklarını ifade eden Çelik, "BİS Enerjinin 20'inci yılı ve Muammer Ağım Bey'in Türk sanayisinde 60'ıncı yılı dolayısıyla bir araya geldik. Özel sektörün ülkeyi yöneten bizler için çok önemli olduğunu söylemek istiyorum. Özellikle son dönemlerde özel sektöre bina edilen kalkınma hamleleri bizi bir araya getirmiş bulunmaktadır. BİS Enerji eğer Türkiye'nin 50 büyük kuruluşundan biri haline gelmişse bu özel sektör sayesinde olmuştur. Türkiye 160 milyar dolara koşan bir ihracatın peşindeyse özel sektör sayesinde müteşebbislerimizin sayesinde bunlar gerçekleşti. Tüm bu ilerlemenin ardından özel sektörün önünü açma ve bu açılan yolda arkadan hızlı bir şekilde ilerleyen müteşebbislerimiz dünyada ayak basmadık yer bırakmadılar diyebiliriz. Bu nedenle bütün özel sektör müteşebbislerimizi kutluyorum, bu akşamın özelliği dolayısıyla Bİs enerji yöneticilerini ve Ağım ailesini yürekten kutluyorum" dedi.

ÖZEL KUTLAMA

Programda bir konuşma yapan BİS Enerji Elektrik Üretim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Seda Gengörü, BİS Enerji Elektrik'in kuruluşun 20'inci yılı ve şirketin kurucususu Muammer Ağım'ın Türk sanayisine katkılarının 60'ıncı yılı nedeniyle özel bir kutlama yaptıklarını söyledi. Kendilerinin daima Muammer Ağım'ın izinden yürüyerek gideceklerini kaydeden Gengörü, "Genç kuşaklarımıza bayrağımızı devredecek ve uzun yıllar bir çok yeni projeyi de başarıyla gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar bize desteğini esirgemeyerek destekte bulunan devletimize ve ata vatanımız Türkmenistan'a, şirketimize geçmişte emeği geçenlere ve tüm BİS Enerji mensuplarına teşekkür ederim" diye konuştu.

BERDİMUHAMEDOV KUTLAMA MESAJI

Öte yandan gecede Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov kutlama mesajı Büyükelçi Ata Serdarov tarafından okundu. Devlet Başkanı Berdimuhamedov tarafından hediye olarak gönderilen Türkmen Halısı 60'ıncı yılını kutlayan Muammer Ağım'a takdim edildi. Ayrıca gecede Muammer Ağım, Bakan Çelik'e 60'ıncı yıl plaketi takdim ederken, Seda Gengörü ise BİS Enerji Elekrik yöneticilerine 20 yıl plaketi verdi. Gece sanatçı Ahmet Özhan'ın konseriyle sona erdi.

(GK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bis Enerji 20'nci Yılını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement