Bisanthe Oda Müziği Festivalinde Halit Turgay ve Misha Dacic rüzgârı esti - Son Dakika
Güncel

Bisanthe Oda Müziği Festivalinde Halit Turgay ve Misha Dacic rüzgârı esti

Bisanthe Oda Müziği Festivalinde Halit Turgay ve Misha Dacic rüzgârı esti

Süleymanpaşa Belediyesi'nin bu yıl ikincisini organize ettiği Bisanthe Oda Müziği Festivali'nde finale yaklaşılırken, ardı ardına muhteşem performanslar sahnelenmeye devam ediyor.

10.02.2017 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Festivalin altıncı gününe, flüt virtüözü Halit Turgay ve Misha Dacic ikilisinin resitali damga vurdu.
Johann Sebastian Bach, J. M. Damase, Astor Piazzola gibi bestecilerin eserlerini seslendiren Turgay ve Dicic, festivalin altıncı gününe renk kattı.

EŞKİNAT: "HALİT TURGAY GENÇLERİMİZE FLÜT EĞİTİMİ VERECEK"

Dünya çapında bir flütist olan Halit Turgay, Türkiye'nin ilk flüt konçertosunu besteleyen sanatçı olarak tanınıyor. Dacic ise ünlü besteci Franz Liszt'in 200'üncü doğum yıl dönümüne özel olarak 2011 yılında kaydettiği albümüyle dünya çapında üne kavuşmuştu.

Konserin sonunda dakikalarca ayakta alkışlanan ikiliye çiçek takdim ederek performanslarından ötürü kutlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşalılara bir de müjde verdi. Eşkinat, Halit Turgay'ın Süleymanpaşa'da yetenekli genç müzisyenlere flüt eğitimi vereceğini ve geleceğin flüt sanatçılarını yetiştireceğini ifade etti.

7. GÜNDE TRIO BARCAROL SAHNE ALACAK

Türkiye'nin en kapsamlı oda müziği festivali olan 2. Bisanthe Oda Müziği Festivali'nin yedinci akşamının konuğu ise Trio Barcarol olacak. Kemanda Irina Nikotina, viyolonselde Julia Krepak ve piyanoda Aslı Tuncay'dan oluşan Trio Barcarol, yeni bir müzik ziyafeti için Süleymanpaşalı sanatseverlerin karşısında olacak.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük binasındaki konferans salonunda gerçekleşecek olan konser, saat 20'de başlayacak. Saat 19'dan itibaren üniversitenin girişi ile konser salonu arasında ring hizmeti sunulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bisanthe Oda Müziği Festivalinde Halit Turgay ve Misha Dacic rüzgârı esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement