Bisikletiyle dünya turuna çıkan Brezilyalı, yolda kara yakalanınca yardımına belediye başkanı yetişti - Son Dakika
Güncel

Bisikletiyle dünya turuna çıkan Brezilyalı, yolda kara yakalanınca yardımına belediye başkanı yetişti

Bisikletiyle dünya turuna çıkan Brezilyalı, yolda kara yakalanınca yardımına belediye başkanı yetişti

Bisikletiyle Portekiz'den dünya turuna çıkan Brezilyalı Larissa Cantrelli, Türkiye'ye geldikten sonra Konya'daki yolculuğu esnasında kar yağışına yakalanınca zor anlar yaşadı.

19.01.2021 13:15  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bisikletiyle Portekiz'den dünya turuna çıkan Brezilyalı Larissa Cantrelli, Türkiye'ye geldikten sonra Konya'daki yolculuğu esnasında kar yağışına yakalanınca zor anlar yaşadı.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir-Konya kara yolunda yolculuk ettiği sırada tesadüfen gördüğü bisikletli genç kıza, yardımcı olunması talimatı verdi. Bulunduğu yere gönderilen bir araçla ilçe merkezine götürülen bisiklet tutkunu Cantrelli, ilçede bir gece misafir edildi.

Cantrelli, makamında ziyaret ettiği Bayındır'a yardımlarından teşekkür etti, yaptığı resimlerden hediye etti. Bayındır ise Cantrelli'ye tarihi Eşrefoğlu Camisinin bir maketini verdi.

29 yaşındaki Cantrelli, bisikletiyle 2019 yılında Brezilya'dan dünya turunu çıktığını belirterek, bir kadının tek başına neler yapabileceğini göstermek için pedal çevirerek ülke ülke gezdiğini anlattı.

Yolculuğuna Portekiz'den başladığını ve 15 ülke gezdiğini ifade eden Cantrelli, şöyle konuştu:

"Yolculuğumun amacı, kadınların kendi başlarına bir şeyler başarabileceğini göstermek ve kadınlara cesaret vermekti. Buraya ise Kapadokya'dan geldim. Yolda çok fazla rüzgar vardı ve yüzümü çok etkiliyordu. Benim için gerçekten çok zordu ama kendimi güçlü hissettirdi. Güneşte de yağmurda da bunu bir şekilde devam ettirdim. Bu, kendime gerçekten bir meydan okuma idi ve güçlü bir kadın olarak bunu yapmaktan gurur duyuyorum. En zor zamanımda, en çok ihtiyaç duyduğum zamanda bisiklet sürerken belediye başkanı beni gördü. Beni o durumdan kurtararak burada misafir etti. Bu yüzden Belediye Başkanı Adil Bayındır ile Bisiklet Topluluğu Başkanı Mustafa Büyükkafalı'ya çok teşekkür ediyorum. Bana bir melek gibi geldiler. Onlara gerçekten çok minnettarım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bisikletiyle dünya turuna çıkan Brezilyalı, yolda kara yakalanınca yardımına belediye başkanı yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası
    01:00 Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine harekete geçen yetkililer, şüphelileri tespit ederek cezai işlem uyguladı.

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacak.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi
    00:49 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangından etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı
    00:42 Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı

    Aliağa Belediye Meclisi, 2024-2029 dönemi için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkan vekilleri, katip üyeler, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

  • Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı
    00:40 Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı

    Kadıköy'de seyir halindeki otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki otomobile çarptı, ardından da takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.


Advertisement