Bismil Atıksu Tesisi çalışmalarında sona yaklaşıldı - Son Dakika
Güncel

Bismil Atıksu Tesisi çalışmalarında sona yaklaşıldı

Bismil Atıksu Tesisi çalışmalarında sona yaklaşıldı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) tarafından yapımı süren Bismil Atıksu Tesisi'nde yer alan solar çamur kurutma ünitesiyle çevre korunacak, ekonomiye katkı sağlanacak.

10.05.2022 13:10  Güncelleme: 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) tarafından yapımı süren Bismil Atıksu Tesisi'nde yer alan solar çamur kurutma ünitesiyle çevre korunacak, ekonomiye katkı sağlanacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Dicle Nehri'ni ve Bismil'in habitatını koruyacak olan Bismil Atıksu Tesisi'nde çalışmalarda sona gelindi.

Tesiste yer alacak 2 bin 400 metrekare alan üzerine kurulacak olan solar çamur kurutma ünitesi, günlük 15 ton ıslak çamuru buharlaşma yönetimiyle, yüzde 90 oranında kurutarak çimento fabrikalarında enerji olarak kullanılmasına olanak sağlayacak.

Solar ünitesinin beton imalatını tamamlayan ekipler, mayıs ayının sonuna kadar ünitenin, mekanik ve elektrik işlerini de tamamlamayı hedefliyor.

Devam eden çalışmaları Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince ile inceleyen DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, ilçe açısından oldukça önemli olan tesisin 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde devreye gireceğini söyledi.

İlçedeki doğal yaşamı koruyacak ve Dicle Nehri'ni gelecek nesillere temiz bir şekilde bırakacak olan tesiste çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Tutşi, inşaat, elektrik, mekanik işlemlerin tamamlanmak üzere olduğunu ve çevre düzenleme çalışmaların başladığını belirtti.

Tutşi, şöyle konuştu:

"48 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan tesis, günlük kanalizasyon hatlarından aldığı 12 bin 500 metreküp atık suyu arıtarak Dicle Nehri'ne, temiz bir şekilde bırakacak. Atıksu Arıtma Tesisi'nde, kum, yağ tutucu, BiOP tanklar, havalandırma havuzları, çöktürme tankları, çamur susuzlaştırma, solar kurutma yapılarının yanı sıra idari ve atölye binaları yer alacak."

Projeye daha sonra dahil ettikleri solar ünitesinin atık su arıtmada oldukça önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Tutşi, bu birimin tesise önemli avantajlar sağlayacağını vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bismil Atıksu Tesisi çalışmalarında sona yaklaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement