Bakan Eker, Bismil'e Taziye Ziyaretine Gitti - Son Dakika
Güncel

Bakan Eker, Bismil'e Taziye Ziyaretine Gitti

Bakan Eker, Bismil\'e Taziye Ziyaretine Gitti

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, arazi anlaşmazlığı nedeniyle meydana gelen olayda hayatını kaybeden 8 kişinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

30.07.2013 14:32  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bismil ilçesindeki arazi kavgasında hayatını kaybeden Üstün ailesinin yakınlarına yaptığı taziye ziyaretinde, "Maalesef bölgemizde bu tür olaylar oluyor, sonra pişmanlık geliyor ama iş işten geçiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bunlardan hep ibret alınması gerekiyor. Maalesef devam ettiğine göre yeterince ibret alınmış değil" dedi.

Bitlis'ten helikopter ile Silvan ilçesine gelen Bakan Eker, Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Vali Mustafa Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, Kaymakam Yunus Sezer ve İlçe Jandarma Tabur Komutanı Jandarma Albay Ali İhsan Aksoy ile Bismil ilçesinde 2 gün önce meydana gelen arazi kavgasında 8 aile mensubunu kaybeden Üstün ailesinin Kale Mahallesi'nde kurulan taziye evine geçti. Eker, İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş'un okuduğu duanın ardından aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.

"Acıyı acı ile yarıştırmamak lazım"

Taziyede konuşan Bakan Eker, iftara bir saat kala insanların öldürülmesinin çok büyük bir acı olduğunu belirterek, acıyı acı ile yarıştırmamak, yeni acılara fırsat vermemek gerektiğini kaydetti.

Aileye sabır dileyen Eker, "Ramazanda böyle bir olayın olmasından büyük üzüntü duyduk. Bu tür acılardan Allah ders almayı nasip etsin. Bir öfke ile insanların birbirlerine silah doğrultmasını doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, kavgada 8 ferdini kaybeden Üstün ailesinin Silvan'ın köklü, bilinen, tanınan ve sevilen bir ailesi olduğunu dile getiren Eker, şöyle dedi:

"Maalesef bu aileden 8 vatandaşımız arazi ile ilgili bir meseleden dolayı hayatını kaybetti, bu son derece üzücü. Tüm ilçeyi, hatta bölgeyi derinden etkileyen müessif hadisede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah başka acı göstermesin. İtidal, sabır ve metanetle bu acının bir şekilde atlatılması lazım. Aile büyükleri ile görüştüm. Ailenin beklentisi, faillerin bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesi. Kamu vicdanında adaletin tecellisi bu şekilde olur."

-"Adaletin yerini bulması lazım"

Bakan Eker, olayla ilgili gözaltına alınan olmadığını, olayda yaralanan 4 kişinin hastanedeki tedavisinin sürdüğünü ve arananların olduğunu bildirdi.

Araştırma ve soruşturmanın sürdüğünü ve olayı takip edildiğini ifade eden Eker, şunları söyledi:

"Ramazanda, aynı bölgeden iki Müslümanın, bu şekilde böyle bir olayla karşı karşıya kalması son derece çok üzücü. Bu bazen ihtiras, bazen öfke, bazen şiddet eğilimi, bazen cehalettir. Bazen de bunların hepsidir. Uzun namlulu silahlar elinde olan insanlar, öfke ile kendini kontrol edemiyor ve birinin canına kıyıyor. Bunlar, üzerinde hepimizin durması gereken konular. Cehalet var burada. İnsanların ihtirasları var. Hiçbir sebep bir insanın canına kastetmeye, canını almaya gerekçe olamaz. Burada satılmış bir arazi var. Üzerinde tecavüz söz konusu olduğu iddiaları var. Maalesef bölgemizde bu tür olaylar oluyor, sonra pişmanlık geliyor ama iş işten geçiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor, ocak sönüyor, gözyaşı dökülüyor, yürek yanıyor. Bunlardan hep ibret alınması gerekiyor. Maalesef devam ettiğine göre yeterince ibret alınmış değil. Bunun metanet ve sabırla karşılanması, acıya başka acı katılmaması önemli. Bu acıyı daha büyük bir acıyla karşılamaktan kaçınmak, yani bir yanlışa başka bir yanlışla mukabelede bulunmamak lazım. Adaletin yerini bulması da lazım. Çünkü ortada mağduriyet var. İnsanlar hayatını kaybetmiş. Failler adalete teslim edilip, cezalandırılması lazım. Adli mekanizma bunu yerine getirmeli ki kamu vicdanının ve tarafların vicdanı biraz rahatlasın ve bir daha kimse böyle bir şeye tevessül etmesin."

Eker, taziye evinin yanındaki aile mezarlığında hayatını kaybedenler için dua okuduktan sonra helikopterle Van'a hareket etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Eker, Bismil'e Taziye Ziyaretine Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement