Bitez'de Mandalina Ağaçlarını Kiralama Projesi - Son Dakika
Güncel

Bitez'de Mandalina Ağaçlarını Kiralama Projesi

Bitez\'de Mandalina Ağaçlarını Kiralama Projesi

Muğla'nın Bodrum ilçesi Bitez Beldesi'ndeki, yılda 50-100 kilogram arasında mandalina veren ağaçlar, 100'er lira bedelle kiralanabilecek.

10.01.2014 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesi Bitez Beldesi'ndeki, yılda 50-100 kilogram arasında mandalina veren ağaçlar, 100'er lira bedelle kiralanabilecek. Bitez Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez, ilk mandalina ağacını kendisi kiralayacak.

Bitez'de 11-12 Ocak tarihlerinde düzenlenecek 7'nci Mandalina Festivali'nde proje start alacak. Kent Konseyi Yöneticisi ve Mandalina Meclisi Başkanı Erman Aras ile Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez tarafından geliştirilen proje kapsamında yılda 50-100 kilogram arasında meyve veren mandalina ağaçları kiralanabilecek. Bitez beldesindeki yüzden fazla mandalina üreticisi, mandalina ağaçlarına numara vererek isteyenlere bir yıl boyunca ürününü toplama şartı ile ağaçların kullanım hakkını verecek.

Mandalina Meclisi Başkanı Erman Aras, betona yenik düşen mandalina bahçelerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için yola çıktıklarını söyleyerek uygulamanın önümüzdeki yıldan itibaren tüm Bodrum yarımadasında hayata geçmesini temenni etti.

AĞACI KİRALAYAN GÖLGESİNDE PİKNİK YAPABİLECEK

Bitez'deki mandalina ağaçlarının kiralanmasını Bodrum Kent Konseyi bünyesinde kurulacak olan Bodrum Mandalina Meclisi'nin organize edeceğini bildiren Belediye Başkanı İbrahim Çömez, "Şehirlerde yaşam gittikçe zorlaşmaya başladı. İnsanlar yeşil ve huzuru arar oldu. Yarımadamızın en güzel beldelerinden olan Bitez'de şehir stresinden uzak, bu stresin azalmasına katkı sağlamak için ağaçlarımızdan bir bölümünü kiralamaya karar verdik. En azından başta şehirde büyüyen çocuklarımızın mandalinanın ağaçta mı, yerde mi yetiştiğini gelip görmesini de istedik. Kiralayan, ailesiyle ağacının gölgesinde piknik yapabilecek, onun bakımıyla ilgilenebilecek, ürününü kendisi hasat edebilecek. Yani yiyeceği mandalinayı, dalından kendisi koparacak. Ağaç bir yıl kiralayana ait olacak. İstedikleri zaman gelip ziyaret edebilirler" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitez'de Mandalina Ağaçlarını Kiralama Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aizanoi Antik Kenti'nde ilkbahar güzelliği
    10:46 Aizanoi Antik Kenti'nde ilkbahar güzelliği

    Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kenti, ilkbahar manzaralarıyla ayrı bir güzelliğe büründü. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü Dünya Miras Geçici Listesi'ne 2012 yılında dahil edilen antik kent, Anadolu'daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'na ev sahipliği yapıyor. Aizanoi Antik Kenti, Efes, Bergama, Side gibi antik kentler ile çağdaş olan Aizanoi, 'İkinci Efes' olarak da nitelendiriliyor. Kütahya merkeze 50 kilometre uzaklıkta yer alan, yılda ortalama 60 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan bölgede her mevsim güzel görüntüler oluşuyor. İlkbahar güzellikleri ile şu sıralar fotoğraf çekmek isteyenlere eşsiz güzellikler sunuyor. İlkbahar manzaralarıyla ayrı bir güzelliğe bürünen antik kent, havadan da görüntülendi.

  • Yelkovan Kuşlarının Korunması Projesiyle Tehlike Altındaki Türün Detaylı Bilgilerine Ulaşılacak
    10:45 Yelkovan Kuşlarının Korunması Projesiyle Tehlike Altındaki Türün Detaylı Bilgilerine Ulaşılacak

    Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü'nün de paydaşı olduğu 'Yelkovan Kuşlarının Korunması' projesiyle tehlike altındaki türün beslenme, üreme, göç ve yaşam alanlarıyla ilgili detaylı bilgiye ulaşılması hedefleniyor. Özel bir metotla kuşların sırtına bağlanan vericiler sayesinde saatte 70 kilometre hıza ulaşabilen yelkovan kuşlarının konumları 7/24 takip edilebilecek.

  • Adıyaman'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    10:45 Adıyaman'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Adıyaman'ın Besni ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı. İl ve İlçe Emniyet Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde durumundan şüphelendiği 2 şüpheliyi durdurdu. Ekipler, şüphelilerin üst aramasında 3,42 gram sentetik uyuşturucu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

  • Bilecik Valisi Şefik Aygöl'den karavancılara güzel haber
    10:44 Bilecik Valisi Şefik Aygöl'den karavancılara güzel haber

    Bilecik Pelitözü Gölpark'ta bulunan karavancılar ile bir araya gelen Vali Aygöl, akşam çayında hem güzel haberi duyurdu hem de sohbet etti. Vali Aygöl, Gölpark'ta bölgenin en güzel karavan alanlarından birini oluşturduklarını ve yakında halkla buluşturacaklarını belirtti.

  • Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut, su sorununu çözmek için çalışmalara başladı
    10:44 Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut, su sorununu çözmek için çalışmalara başladı

    Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut, su sorununu çözmek için ilçedeki su kaynaklarını inceledi ve tüm imkanların seferber edileceğini belirtti.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    10:44 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na yapılan tebrik ziyaretleri yoğun bir katılımla devam ediyor. Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, Başkan Bakkalcıoğlu'nu ziyaret ederek seçilmesinden dolayı tebrik etti ve başarılar diledi. Başkan Bakkalcıoğlu da ziyaretlerden memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti.

  • Denizli'de Yunus Timleri Bıçaklı Saldırganı Etkisiz Hale Getirdi
    10:43 Denizli'de Yunus Timleri Bıçaklı Saldırganı Etkisiz Hale Getirdi

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde cadde ortasında tartıştığı kişiye bıçakla saldıran bir şahıs, devriye sırasında olay yerinden geçen yunus timlerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Soruşturma başlatıldı.


Advertisement