Bitez'e Modern Pazaryeri - Son Dakika
Yerel

Bitez'e Modern Pazaryeri

Bitez\'e Modern Pazaryeri

Bodrum Bitez Belediyesi tarafından yeni yapılacak pazaryeri için ihale süreci tamamlanırken, 10 günlük itiraz süresinin tamamlanmasının ardından yeni Pazar yeri inşaatı başlayacak.

10.02.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Bitez Belediyesi tarafından yeni yapılacak pazaryeri için ihale süreci tamamlanırken, 10 günlük itiraz süresinin tamamlanmasının ardından yeni Pazar yeri inşaatı başlayacak. Pazar yeri inşaatı süresince Bodrum Adliyesi'nin alt tarafında bulunan, eskiden Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kullandığı arazi düzeltilerek, geçici pazar yeri olarak hizmet verecek.

30 Ocak Perşembe günü ihalesi yapılan pazaryeri inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Pazar yerinin 30 Ocak'ta geçtiğimiz Perşembe günü ihalesi yapıldı. Bu ihaleden sonra 10 günlük bir itiraz süreci var. Önümüzdeki Pazartesi günü bu süreç tamamlanacak ve yer teslimini yaparak hızla inşaata başlayacağız. Bunun dışında geçici pazar yeri kuracağımız yerin tespitini yaptık. Şu andaki adliye binasının altında bulunan, karayollarının kullandığı yeri geçici pazaryeri olarak kullanacağız. İnşaat 75 gün sürecek. Tabi çift vardiya çalışılırsa daha erken de tamamlanabilir. Üstü kapalı, altı betonarme yapılacak ve 2500 metrekare kapalı alan olup, içerisinde 500 metrekarelik sütunsuz bir alan da var. Burayı çok amaçlı bir salon olarak da kullanabiliriz diye düşünüyoruz. İnşaatı yapacak olan firma geldi. Eğer Pazartesi günü herhangi bir aksilik olmazsa yer teslimini yapıp, onlar da çift vardiya çalışıp, bir an önce tamamlamayı düşünüyorlar. Çünkü mevcut pazaryerimiz, yazın sıcak olması, kışın da yağmurlar nedeniyle sorun yaratıyor. Hem oraya gelen pazarcılarımız, hem de halkımız güçlük çekiyor"

STANT SAYISI İKİ KATINA ÇIKACAK

Pazaryeri inşaatı tamamlandığında kurulan stant sayısının 2 katına çıkacağını belirten Başkan Çömez, "Pazaryerindeki stant sayımızı iki katına çıkaracağız. Çünkü şu anda kullanılan alan, biraz da bilinçsizce kullanılıyor. Tabi, burası, 8-10 sene öncesine göre ihtiyacı karşılıyordu ama şimdi, eskiye göre, pazaryeri için daha fazla talep var. Dolayısıyla, bu taleplerin hepsini karşılayabilecek durumdayız. Pazaryerimizi, meyve ve sebze pazarının dışında ayrıca pazar günleri de, 2. el pazarı olarak değerlendiriyoruz. 2. el pazarına çok daha fazla talep var. Şu anda, belki yanılmıyorsam, 50-60 tane pazaryeri talebinde bulunan arkadaşlarımız var" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitez'e Modern Pazaryeri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement