Bitkilerin Yardımıyla Sigaraya 'Elveda' Deyin - Son Dakika
Kadın

Bitkilerin Yardımıyla Sigaraya 'Elveda' Deyin

Bitkilerin Yardımıyla Sigaraya \'Elveda\' Deyin

Sigarayı bırakmanın insanlar için oldukça zorlayıcı bir durum olduğu herkes tarafından biliniyor.

06.02.2014 16:15  Güncelleme: 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Unutmamak gerekir ki sigara bırakma eylemi kişinin direncine bağlı olduğu için kişisel eforun çok önemli bir rolü vardır. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, 7 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde sigarayı bırakmak isteyenlerin bitki çaylarından destek alabileceğini belirtiyor ve ekliyor "Karanfil çayı tüketmek sigarayı bırakmanıza yardımcı olacaktır."

Karanfil

Yapılan bir klinik çalışmada karanfil tomurcukları ile hazırlanan çayın erkek sigara içicilerine bir ay süre ile uygulanması ile vücutta biriken nikotin maddesinin kotinin haline dönüşümünün hızlandırılarak hızla atılmasının sağlandığı bildiriliyor.

Karanfil çayı verilen gruptaki gönüllülerin yüzde 38'inde sigara yoksunluk belirtilerinin önemli ölçüde azaltılabildiği ve bu suretle herhangi bir zorlukla karşılaşmadan sigarayı bırakabildikleri bildiriliyor.
Yeşilada ayrıca melisa bitkisinin sigara bırakılmasına bağlı sinirlilik halinin giderilmesinde önemli bir katkı sağlayarak güzel aroması ile karanfilin lezzetini artıracağını belirtiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kadın Bitkilerin Yardımıyla Sigaraya 'Elveda' Deyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement