Bitlis'e Yarım Milyarlık Yatırım - Son Dakika
Güncel

Bitlis'e Yarım Milyarlık Yatırım

Bitlis\'e Yarım Milyarlık Yatırım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis'in 16 Nisan halk oylamasında yüzde 60 "evet" oyu verdiğini, vatandaşların bu teveccühü karşısında sorumluluklarının daha da arttığını belirtti.

02.06.2017 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis'in 16 Nisan halk oylamasında yüzde 60 "evet" oyu verdiğini, vatandaşların bu teveccühü karşısında sorumluluklarının daha da arttığını belirtti. Demiröz, Bitlis'e yaklaşık yarım milyar liralık yatırım planlandığını ifade etti.

Demiröz, AA muhabirine yaptığı açıklamada Bitlis'in tarihi bir şehir olduğunu vurgulayarak, Mardin gibi bu şehir için de bir kanun çıkartılarak restorasyon çalışmaları yapılması gerektiğini söyledi.

Bir doğu kenti olan Bitlis'in, son 40 yılda terör nedeniyle ihmal edilmiş bir şehir olduğunu belirten Demiröz, "2005'li yıllardan sonra AK Parti iktidarlarıyla beraber şehir yatırım görmeye başladı." dedi.

Demiröz, 16 Nisan halk oylamasında Bitlis'in yüzde 60 evet oyu verdiğini hatırlatarak, "Bitlis'e özel bir ilgi var. Referandumda bütün ilçelerinde 'evet' çıkan bir il. Vatandaşlarımızın bu teveccühü karşısında sorumluluğumuz daha da arttı." şeklinde konuştu.

Bitlis'in yapılacak yatırımlarla hızla gelişmesini ümit ettiklerini ifade eden Demiröz, "Bitlis'e eğitim, sağlık, ulaşım başta olmak üzere pek çok alanda yarım milyar liraya yakın yatırım yapmayı planlıyoruz." dedi.

Eğitim alanında 100 milyon liralık yatırım

Önümüzdeki ay açılışını yapacakları tesislerle kentte eğitim alanında 52 milyon liralık yatırım yapacaklarını kaydeden Demiröz, yıl sonuna kadar da bu rakamın 100 milyon lirayı bulacağını açıkladı.

Demiröz, proje değeri toplam 41 milyon lira olan eğitim yatırımları kapsamında önümüzdeki hafta Tatvan Kız İmam Hatip Lisesi, Hizan Kız İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrencilik pansiyon, Hizan Kız Meslek Lisesi ve 200 öğrencilik pansiyon, Tatvan 20 derslikli Sadettin Aka Ortaokulu, Tatvan Kale İlkokulu ve Tatvan Vakıfbank Anaokulunun temelinin atılacağını bildirdi.

Öte yandan proje bedeli 11 milyon lira olan bir eğitim yatırımının da şehre kazandırıldığını belirten Demiröz, Mutki İmam Hatip Lisesi, 170 öğrencilik pansiyon ve İmam Hatip Lisesi Uygulama Camisi'nin haftaya açılışını yapacaklarını aktardı.

Bitlis'te şehrin ileri gelen ailelerinin eğitim alanında çok önemli katkıları olduğunu ifade eden Demiröz, "Tek sıkıntımız, genç nüfus fazla ama sanayi yok. O alanda da cazibe merkezleri konusunda müracaatlar var. Onları değerlendirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Bitlis'te tıp fakültesi açılacak

Sağlık alanında da çeşitli yatırımları hayata geçirdiklerini kaydeden Demiröz, bu yıl 20 milyon liralık bir yatırımla şehirdeki bütün hastanelerin yenilendiğini söyledi.

Önümüzdeki dönemde 10 milyon liralık bir yatırımla beş sağlık ocağının temelinin atılacağını dile getiren Demiröz, Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde bir tıp fakültesinin açılacağını, bunun kararının üniversite senatosunda alındığını söyledi.

3 yılda tüm köy yolları asfaltlanacak

Köy yollarındaki sıkıntıların en kısa sürede giderilerek asfalt çalışmalarının başlayacağını dile getiren Demiröz, "Üç yılda bütün köy yollarını asfaltlamayı hedefliyoruz. Bu, 200 milyon liralık bir yatırım. Toplamda 50 milyon liralık bir yatırımla köylerimizin su sorunlarını 2019'a kadar bitireceğiz. Güvenlik yolları için ise bu sene 50 milyon liralık bir bütçe ayrıldı." şeklinde konuştu.

Bitlis Çevre Yolu'nda çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Demiröz, Bitlis Tatvan Devlet Hastanesinin bulunduğu bölgeye 40 milyon liralık bir yatırımla yeni bir kavşak yapımının sürdüğünü söyledi.

"Sapur Barajı'yla 65 bin dönüm alan sulanabilecek"

Bitlis, Tatvan ve Güroymak'ın içme suyu ihtiyacını karşılamak için Sapur Barajı'nın proje çalışmasının bittiğini belirten Demiröz, 65 bin dönüm alanın bu baraj sayesinde sulanabileceğini dile getirdi. Adilcevaz ilçesinde de bir baraj yapmayı planladıklarını aktaran Demiröz, ilçedeki Gülistan Ovası'nın sulamasının bu baraj sayesinde yapılacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla Tatvan'a bir seyir teleferiği yapılacağını bildiren Demiröz, "Teleferik, Van Gölü'nden başlayarak Tatvan'ın üzerinden geçecek, sırtındaki yamaca kadar devam edecek. Ordu ve İstanbul'dakine benzer bir teleferik olacak." dedi.

Şehirde ponza madenciliğinin de yapıldığını dile getiren Demiröz, "Turizm başta olmak üzere madencilik ve diğer hizmet sektörlerini hareketlendirerek bölgedeki işsizliği çözmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Bitlis'e havaalanı çalışmalarının da devam ettiğini belirten Demiröz, "Halkın güçlü desteği arkamızda olduğu sürece gece gündüz demeden Bitlis ve Türkiye için hizmetlerimiz hız kesmeden devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis'e Yarım Milyarlık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement