Bitlis Günlerini Yaklaşık 1 Milyon Kişi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bitlis Günlerini Yaklaşık 1 Milyon Kişi Ziyaret Etti

Bitlis Günlerini Yaklaşık 1 Milyon Kişi Ziyaret Etti

Bu yıl ilki düzenlenen Bitlis Günleri sona erdi. 4 gün boyunca ziyaretçi akınına uğrayan etkinliğe yaklaşık 1 milyon kişinin geldiği belirtildi.

04.11.2013 08:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş ve siyaset dünyasından da birçok ismin ilgi gösterdiği Bitlis günlerinin her yıl yapılması kararlaştırıldı.Feshane’de düzenlenen Bitlis günlerinin ilin tanıtımına çok büyük katkı yaptığını söyleyen Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, bunun gibi tanıtım etkinliklerinin daha önce yapılması gerektiğini söyledi. Tanıtım konusunda geriden geldiklerini ve daha hızlı koşmaları gerektiğini söyleyen Vali Yurdakul, “Beklentimizin üzerinde bir ilgiyle karşılaştık ancak Bitlis bunu çok önceleri yapmalıydı. İstanbul’da azımsanamayacak bir nüfusa sahibiz, iş ve ticaret dünyasında yer almış insanlarımız ve bir çok öğrencimiz bu şehirde yaşıyor. Fuar sayesinde sahip olduğumuz tarihin yanında, mutfak kültürü ile gelenek ve göreneklerimizi de tanıtma şansı yakaladık” diye konuştu. Halkın tepkisini de ölçtüklerini söyleyen Yurdakul, “Burda iki farklı profil var, bunlardan birsi Bitlisi tanıyanlar, diğeri tanımayanlar. Burayı ziyaret edenler arasında yurtdışından gelen turistler de var, bu insanlar Bitlis’in adını duymadıkları halde burada gördükleri kadarıyla bile çok mutlu olduklarını söylediler. İnsanlar buraya gelip memleket hasretini giderdi ve görüşmediği birçok insanlarla görüşme şansı yakaladı” diye konuştu. Vali Yurdakul, kendisi görevde kaldığı sürece bu tip tanıtım etkinliklerinin sık sık yapılacağını da söyledi.

“HEDEFİMİZE ULAŞTIK”

Etkinliğin son gününde Bitlis Günlerini değerlendiren Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, amaçlarına ulaştıklarını ve Bitlis’i tüm İstanbullulara tanıttıklarını söyledi. Alaydın, “Bitlis’in burada meşhur büryan Kebabını, balını, pekmezini ve cevizini buraya getirdik daha da önemlisi biz buraya Bitlis’in kültürünü buraya getirdik. Bundan sonrada çeşitli tanıtım fuarlarına katılarak Bitlis’i hak ettiği yere getireceğimize inanıyorum. Bitlis Doğu’nun parlayan yıldızıdır, bundan sonra Doğu’ya gezi yapacak olanların aklına ilk gelecek illerden birisi de Bitlis olacaktır” ifadelerini kullandı.

SİYASETÇİ AKININA UĞRADI

4 gün süren etkinliği, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Fadıl Akgündüz'ün de aralarında bulunduğu birçok isim ziyaret etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bitlis Günlerini Yaklaşık 1 Milyon Kişi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement