Bitlis PMYO'da yeni eğitim öğretim yılı açılışı - Son Dakika
Güncel

Bitlis PMYO'da yeni eğitim öğretim yılı açılışı

Bitlis PMYO'da yeni eğitim öğretim yılı açılışı

24.09.2013 23:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis PMYO'da yeni eğitim öğretim yılı açılışı

Bitlis PMYO'da yeni eğitim öğretim yılı açılışı

- Vali Yurdakul: "Bu vatana düşmanlık edenlerin hedef olarak Ankara'nın ortasında polis teşkilatını seçmiş olmasının özel bir anlamı var.

Polis teşkilatı huzur bozucuların, bölücülerin ve hırsızların korktuğu bir teşkilat haline gelmiştir"

BİTLİS (AA) - Vali Veysel Yurdakul, "Bu vatana düşmanlık edenlerin hedef olarak Ankara'nın ortasında polis teşkilatını seçmiş olmasının özel bir anlamı var. Polis teşkilatı huzur bozucuların, bölücülerin ve hırsızların korktuğu bir teşkilat haline gelmiştir" dedi.

Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) 2013-2014 Eğitim Öğretim Akademik Yılı açılış töreninde konuşan Yurdakul, Türkiye'nin bölgede ve stratejik bir coğrafyada bulunduğunu ve bu konum dolayısıyla, her türlü tehdide, huzur bozuculuğa ve anarşiye açık olduğunu söyledi.

Yurdakul, şöyle konuştu:

"Bu vatana düşmanlık edenlerin hedef olarak Ankara'nın ortasında polis teşkilatını seçmiş olmasının özel bir anlamı var. Polis teşkilatı huzur bozucuların, bölücülerin ve hırsızların korktuğu bir teşkilat haline gelmiştir. Her zaman rejim ve düzen düşmanları ile huzur bozucuların karşısında, askerimiz, polisimiz, vatanperver insanlarımız ve toplumun bütün kesimleri aynı duruş ve eda içindedir. Bu bakımdan sizler hırsızların, uğursuzların, yolsuzluk yapanların, ihale fesatçılarının ve ülkeyi bölmek isteyenlerin korkulu rüyası olacaksınız. Gelişen ve değişen demokrasi içinde herkese eşit yaklaşarak, her insanı Allah'ın yeryüzündeki birer halifesi görerek hizmet ediniz."

Polislerin gücünü sadece giydiği üniformadan, beline taktığı silahtan, gazdan veya gaz maskesinden değil, aynı zamanda merhametinden ve değerlerinden alması gerektiğini bildiren Yurdakul, polis teşkilatının bu yolda olduğunu ve gururla, aşkla ve şevkle ilerlediğini dile getirdi.

Bitlis PMYO Müdürü Kenan Özgür ise yeni eğitim öğretim döneminde 255'i birinci sınıf, 269'u ikinci sınıf olmak üzere 524 öğrencinin okulda eğitim göreceğini söyledi.

Geleceğe umutla bakan, Türkiye'nin güven duyduğu polisleri yetiştirmeyi amaçladıklarını bildiren Özgür, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özellikle aziz milletimizin hizmetinde, mesleğini profesyonelce yapan, hukukun üstünlüğünün toplumda egemen olması için suç ve suçluyla en iyi şekilde mücadele eden, insan haklarına saygılı, halkla iyi iletişim kurabilen, bilim ve teknolojiyi bu ulvi amaçlar için kullanabilecek mesleki etik değerlere sahip polisler yetiştirmek en önemli hedefimizdir."

Ardından Van'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan Abdurrahman Doğar'ın babası Sabri Doğar'a, okulda başarılı olan öğrencilere, personellere çeşitli hediyeler verildi.

Öğrencilerin Kürtçe müzik eşliğinde halay çekmesinin ardından, Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BEÜ) görev yapan Törehan Serdar tarafından, "İdris-i Bitlis" konulu ilk ders verildi.

Polis Meslek Yüksek Okulu Bitlis Yeni eğitim ve öğretim yılı

Muhabir: Şener Toktaş

Yayınlayan: Behçet Güngör

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis PMYO'da yeni eğitim öğretim yılı açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement