Bitlis'te Anadolu benekli semenderi ailesi görüntülendi - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te Anadolu benekli semenderi ailesi görüntülendi

- Bitlis'te Anadolu benekli semenderi ailesi görüntülendi Tatvan'ın Dalda köyünde 6 tane Anadolu benekli semenderi bir arada görüldü Bitlis'in Tatvan ilçesinde uluslararası anlaşmalarla koruma altında bulunan endemik bir tür olan Anadolu benekli semenderi ailesi görüntülendi.

04.12.2022 10:27  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Bitlis'te Anadolu benekli semenderi ailesi görüntülendi

Tatvan'ın Dalda köyünde 6 tane Anadolu benekli semenderi bir arada görüldü

BİTLİS - Bitlis'in Tatvan ilçesinde uluslararası anlaşmalarla koruma altında bulunan endemik bir tür olan Anadolu benekli semenderi ailesi görüntülendi.

Tatvan ilçesinin Dalda köyü kırsalında görülen Anadolu benekli semenderleri, doğa fotoğrafçıları tarafından net bir şekilde kayıt altına alındı. Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve doğa fotoğrafçısı Oktay Subaşı, aldıkları duyum üzerine ilçeye bağlı Dalda köyüne giderek Anadolu benekli semenderini kayıt altına alıp fotoğrafladıklarını söyledi. 6 tane Anadolu benekli semenderini bir arada gördükleri için sevindiklerini belirten Subaşı, "Bugün Tatvan'a bağlı Dalda köyüne Anadolu benekli semenderi fotoğrafı çekmeye geldik. Daha önce geldiğimizde bulamamıştık. Bugün köyden arkadaşların haber vermesi üzerine gelerek alana gittik ve 6 bireyle karşılaştık. Anadolu benekli semenderini görmek çok sevindirici, çünkü bu tür endemik bir tür. Sadece Bitlis, Muş, Bingöl ve Malatya'da kayıtları var. 6 tane birey görmemiz sevindiriciydi. Bu tür aynı zamanda koruma altında olan bir tür. Çünkü nesli azalmakta olan türlerden birisi. Yaşadığını bilmek, görmek ve fotoğrafını çekmek büyük bir keyif verdi. Umarım daha uzun yıllar onları görme imkanı buluruz" dedi.

Türkiye'de Muş, Bingöl, Malatya ve Bitlis'te varlıkları tespit edilen 'Anadolu benekli semenderi' koruma altında bulunuyor.

Bitlis\'te Anadolu benekli semenderi ailesi görüntülendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bitlis'te Anadolu benekli semenderi ailesi görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement