Bitlis'te evler ve araçlar kara gömüldü - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te evler ve araçlar kara gömüldü

Bitlis\'te evler ve araçlar kara gömüldü

Bitlis'te son 2 gün etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, araçlar ve evler kara gömüldü.

09.02.2020 14:09  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te son 2 gün etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, araçlar ve evler kara gömüldü.

Bitlis merkeze bağlı Hüsrevpaşa Mahallesi'nde bulunan tek katlı evler tamamen kayboldu.

İl genelinde toplamda 620 yerleşim birimi ulaşıma kapanırken, yolda kalanlar için ise misafirhaneler açıldı.

Bitlis ve ilçelerinde iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle hayat adeta felç oldu.

Bitlis Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri karla mücadelelerini aralıksız sürdürürken, vatandaşlar ise kar altında kalan ev ve araçlarını kendi imkanları ile açmaya çalışıyor.

Meteoroloji yetkilileri, son 2 günde yağan kar kalınlığının 2 metreyi aştığını, yüksek kesimlerde ise 4 metreye ulaştığını açıkladı.

Kar yağışının bugünden itibaren aralıklarla hafif olarak devam edeceğini, Çarşamba gününden itibaren yeni bir yağışın etkisi altına gireceğini söyledi.

Bitlis ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle tek katlı evler, araçlar kar altında adeta kayboldu. Sabah saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar, kar altındaki araçlarını bulmakta zorluk çekti. Bitlis'te Mutki, Hizan, Hizan - Bahçesaray, Ahlat ve Ovakışla ilçe yolları çığ tehlikesine karşı trafiğe kapatılırken, valilikten yapılan açıklamada, yollarda kalan vatandaşlar için de öğretmenevi, polisevi ve misafirhanelerin ücretsiz hizmet vereceği bildirildi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi ise kar yağışı sonrasında 620 yerleşim biriminin yolunun ulaşıma kapandığını, kar yağışının durması ile birlikte köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalara başlanacağını belirtti. Karla mücadele çalışmaları, 9 ayrı şantiyede 90 personel ve 70 iş makinesi ile sürdürülüyor.

Ellerine küreklerini alan vatandaşlar evlerinin önünü, araçlarını ve çatılardaki karları temizlediklerini belirttiler. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bitlis'te evler ve araçlar kara gömüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı
    09:59 Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan çocuğa motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hem çocuk hem de motosiklet kullanıcısı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı
    09:58 Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı

    Mersin'in Mut ilçesinde iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak göreve başladı. Fatma Ayan ve Fatma Dorla, mazbatalarını alarak Tuğrul Mahallesi ve Çömelek Mahallesi'nde muhtarlık görevine başladı. Ayan ve Dorla, kadınların seçme ve seçilme hakkını kullanarak bu başarıyı elde ettiklerini belirtti. İkinci sıraya yerleşen Dorla, köyünde eksikliklerin giderilmesi için çalışacağını ifade etti.

  • Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu oluyor
    09:56 Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu oluyor

    Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, esnafa can suyu oluyor. Karnavala yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin katılması beklenirken, esnafın işleri açılacak ve ekonomik olarak zor günler geçiren esnafa can suyu olacak.

  • Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi
    09:56 Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi

    Adana'da narkotik ekipleri, takibe aldıkları bir otomobilde gerçekleştirdikleri kovalamacanın ardından arka tampon ve alt muhafaza korumasında 2 kilo 200 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.


Advertisement