Bitlis'te Jandarma'nın 178. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te Jandarma'nın 178. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Bitlis\'te Jandarma\'nın 178. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Bitlis’te Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yılı münasebeti ile İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenle kutlandı.

14.06.2017 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yılı münasebeti ile İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenle kutlandı.

İl Jandarma Komutanlığı Tören Alanında düzenlenen kutlama programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in kutlama mesajlarının ve Jandarmanın tarihçesinin okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı.

İl Jandarma Alay Komutanı Yardımcısı Yarbay, Yunus Emre Karamanoğlu, yaptığı konuşmasında Jandarma Genel Komutanlığının köklü bir başarısı olduğunu kaydetti. Yarbay Karamanoğlu, " Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece gündüz sıcak soğuk yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bunda sonrada olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile Jandarma üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli adaletli sevgi ve şefkatle birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman milletin yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir. Jandarma üstün vazife anlayışı sarsılmaz disiplini etkili ve gerçekçi eğitimi yüksek fiziki ve moral gücüyle kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatı olmuştur. Kahramanda canı pahasına her zaman en zor koşullarda arazi kesimlerinde teröristle mücadele icra eden Jandarma, emniyet teşkilatımız ve diğer kurum ve teşkilatlarla tam bir koordine içinde bağrında çıktığı milletinden aldığı destekle fedakarca görev yapmaktadır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından jandarma günü nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren erbaş ve erlere Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney ve 10. Komando Tugay Komutanı Albay Taner Dinçyürek tarafından ödülleri verildi.

Bomba arama ve narkotik köpeklerinin gösterilerinin de yapıldığı kutlama programı jandarmayı tanıtan stantların gezilmesiyle son buldu.

Jandarma Teşkilatının 178. yıldönümü kutlama programının ardından yeni yapılan Atatürk büstünün açılışı yapılırken, şehit ve gazi ailelerine polis evinde iftar yemeği verildi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis'te Jandarma'nın 178. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement