Bitlis'te "Kanlı Nigar" Oyunu Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te "Kanlı Nigar" Oyunu Sahnelendi

Bitlis\'te "Kanlı Nigar" Oyunu Sahnelendi

Bitlis Eğitim ve Sanat Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Komedyan Oyuncuları Tiyatrosu (AKOT), "Kanlı Nigar" isimli tiyatro oyununu sahneledi.

14.12.2015 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Eğitim ve Sanat Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Komedyan Oyuncuları Tiyatrosu (AKOT), "Kanlı Nigar" isimli tiyatro oyununu sahneledi.

Bitlis Kültür Merkezi konferans salonunda sahnelenen Sadık Şendil'in yazdığı "Kanlı Nigar" tiyatro oyununa izleyiciler büyük ilgi gösterdi. AKOT'un kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Gökmen Okdayan, oyununun büyük yazar Sadık Şendil'in yazdığı Kürt oyunlarından biri olduğunu söyledi. Sahneledikleri oyunun geleneksel Türk tiyatrosunun en seçkin örneklerinden biri olduğunu ifade eden Okdayan, "Oyunumuz 16 kişilikle oynanmaktadır. 'Kanlı Nigar' oyunumuz 13 yaşında tecavüze uğradıktan sonra hayatının akışı değişen bir kadının hayatını anlatıyor. İstanbul'un şirin bir mahallesinde geçiyor. 2 perdeden oluşan sahne oyunumuz. Bundan önce 'Yedi Kocalı Hürmüz' oyununu sahneledik. Sahnelediğimiz 'Yedi Kocalı Hürmüz' oyunumuzda '15. Direklerarası Seyirci Ödülleri' yarışmasında en iyi yönetmen ve en iyi kadın oyuncu ödüllerini aldık. Türkiye'nin oskarları olarak bilinir. Bizleri çok mutlu etti, iyi bir oyun hazırladık. Amacımız seyirci salonu terk ettiği zaman memnun ayrılması. Bu konuda bize destek veren Gençlik ve Spor Merkezi Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis'te 'Kanlı Nigar' Oyunu Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement