Bitlis'te Kar Kalınlığı 1 Metreyi Aştı - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te Kar Kalınlığı 1 Metreyi Aştı

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesi, kar kalınlığının 1 metreyi aştığı kent merkezinde vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor.

16.12.2016 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesi, kar kalınlığının 1 metreyi aştığı kent merkezinde vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, kentte afet olarak adlandırılabilecek boyutta gerçekleşen kar yağışının ardından ekiplerin karla mücadele çalışmalarını 10 ekiple aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

Kentteki ana yolların sürekli açık kalmasına özen gösterildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ekiplerimiz 13 mahalle yolunu açık tutabilmek için gece gündüz nöbetleşerek çalışmalarını yürütüyor. Kar yağışının ardından 13 mahallenin yolunu açık tutmayı başaran ekiplerimiz, gece boyunca da şehir merkezinde çalışma yürüttü. Yol kenarlarında biriktirilen karlar kepçelerle kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşındı. Ekiplerimiz buzlanmaya karşı da özellikle hastane yokuşu başta olmak üzere riskli noktalarda gece boyunca tuzlama çalışması yürüttü."

"Evlerimizi bulmakta zorluk çekiyoruz"

Bu arada, kar kalınlığı kent merkezinde 1 metreyi aştı. Hüsrevpaşa Mahallesi'nde çatıları ve bahçeleri karla kaplanan tek katlı evler, ilginç görüntü oluşturdu.

Hüsrevpaşa Mahallesi'nde yaşayan Yusuf Uygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı evlerinin önünde biriken karları küreklerle temizlemeye çalıştıklarını söyledi.

Kış mevsiminin Bitlis'te çok zorlu geçtiğini anlatan Uygun, "Her zamanki gibi bu yıl da kürekler yine elimizden düşmeyecek. Tek katlı evlerimiz adeta kara gömüldü. Bazen evlerimizi bulmakta zorluk çekiyoruz." dedi.

Seyit Ali Uygun ise Bitlis'in Türkiye'nin en yoğun kar alan bölgelerinden biri olduğunu dile getirerek "Üç gündür çok etkili kar yağdı. Okullar da tatil edildi. Biz kapımızın önünü kardan temizlemek ve kara gömülen evlerimizin önünü açmak için seferber olduk." diye konuştu.

Bitlis\'te Kar Kalınlığı 1 Metreyi Aştı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis'te Kar Kalınlığı 1 Metreyi Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement