Bitlis'te Milli Birlik Mitingine 10 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te Milli Birlik Mitingine 10 Bin Kişi Katıldı

Bitlis\'te Milli Birlik Mitingine 10 Bin Kişi Katıldı

Bitlis'te milli birlik mitingine 10 bin kişi katıldıVIDEO YOKÖzcan ÇİRİŞ-Fettah YEŞİLYAPRAK-Zübeyir DALGA/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS'te teröre karşı yürüyüş yapılıp milli birlik mitingi düzenlendi.

20.12.2016 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te milli birlik mitingine 10 bin kişi katıldı

VIDEO YOK

Özcan ÇİRİŞ-Fettah YEŞİLYAPRAK-Zübeyir DALGA/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS'te teröre karşı yürüyüş yapılıp milli birlik mitingi düzenlendi. Bitlis ve ilçelerinden gelen binlerce kişi Rahva bölgesinde bulunan Üçyol mevkiinde oluşturdukları araç konvoyu eşliğinde şehir merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Bitlis'te yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı miting Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Çeşitli şiirlerin okunduğu mitingde konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Türkiye'nin saldırıldıkça devleştiği bir ülke konumuna geldiğini söyledi. Yapılan saldırılara karşı dik durulması gerektiğini belirten Bitlis Valisi Çınar, şöyle konuştu:

" Çanakkale'ye gelen herkes aynı emperyalistler, aynı zalimler, aynı dünyanın mafyası zulüm edenler, fitneciler, Allahın lanetlediği bu devletler bugün hepsi bir olmuş. Suriye'de Irak'ta kıyımıza yanaşmışlar aynı amaç ve hedefle 100 yıl öncekine göre teknolojilerini de biraz daha geliştirerek, fitnelerine teknolojiyi de katarak, ülkemize saldırmış durumdalar. Ama şunu hepimiz biliyoruz ki, Türkiye dünya mazlumlarının, dünya islam ümmetinin, dünya müslümanlarının umudu ve duasında olan bir ülke. Dolayısıyla Cenabı Allah devletimize zeval vermesin. Milletimizin birliğini bozmasın. Bu feraseti, cesareti yüksek, artık meseleyi anlamış imanı yüksek, milletimizi cenabı allah korusun, birliğimizi bozmasın."

Türkiye'nin saldırıldıkça devleştiğini de belirten Vali Çınar, "Masallardaki gibi dedim, herkes saldırdıkça daha da büyüyoruz. Milletimiz daha da güçleniyor. Dolayısıyla cenabı Allah'ın bize rahmet ettiğini, bizi sevdiğini ve koruduğunu hep beraber görüyoruz. İnşallah bu dünyanın egemenleri dediğimiz, bu zalim mafya usulü çalışan, insanlıktan nasipsiz bu güçlerin karşısında Türkiye büyük bir devlet olarak tarihte yerini alacak, istikbalde yerini alacak ve dünyanın huzuruna büyük katkılar sağlayacaktır. Bunu da hep beraber burada görüyoruz. Türkiye kökleri binlerce yıl derinlere inen büyük medeniyetler ve onlarca devlet kurmuş ve hep adil olmuş. Vatan hepimiz için çok önemli. Namustur, gelecektir, varlığımızın devamıdır. Türkiye ümmetin kurtuluşu, huzurudur, zalimlerin durduruluşudur. Bunu Cenabı Allah inşallah hepimize gösterecektir"dedi.

Mitingde Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşma yapan Memur-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak ise, İstanbul ve Kayseri de yapılan kalleşçe saldırılar sonucunda şehit olanlar için meydanlarda olduklarını söyledi. Durak, "Önce 15 Temmuz darbe girişimi, geçen hafta İstanbul'da polisimize, şimdi Kayseri'de askerimize yapılan hain saldırı.Ve dün Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin öldürülmesi. Bu kirli oyunu görmemek için kör olmak gerekiyor. Bu derece aşağılık ve kahpece bir hainliği dünyada çok az millet yaşamıştır. Ama başaramıyorlar, birlik ve beraberliğimizi bozamadıkça da vahşileşiyorlar. Ama biliyor musunuz Hesap edemedikleri şu; Evet bizler bin yıldır bu topraklardayız. Bizler bu topraklarda doğup büyüdük. İnşallah çocuklarımız da bu topraklarda büyüyecekler. İslam'ın mayasıyla yoğrulmuş bu millet Allah'ın izniyle binlerce yıl bu topraklarda kardeşçe yaşadığı gibi bundan sonrada yaşayacaktır. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar şunu bilsinler ki, acıyla yoğrulmuş bu vatanın insanlarının birliğini, kardeşliğini bu tür saldırılar bozamayacaktır"dedi.

Konuşmaların ardından mitinge katılanlar, bayraklar eşliğinde merkezde bulunan Ulu Cami önüne kadar yürüdü. Mitinge Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın yanı sıra, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis'te Milli Birlik Mitingine 10 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement