Bitlis'te "Ortadoğu Denkleminde Türkiye'nin Yol Haritası" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te "Ortadoğu Denkleminde Türkiye'nin Yol Haritası" Konferansı

Bitlis\'te "Ortadoğu Denkleminde Türkiye\'nin Yol Haritası" Konferansı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından “Ortadoğu Denkleminde Türkiye’nin Yol Haritası” adlı konferans düzenlendi.

05.05.2017 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından "Ortadoğu Denkleminde Türkiye'nin Yol Haritası" adlı konferans düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İran Araştırmaları Merkezi Müdürü (İRAM) Prof. Dr. Ahmet Uysal'ın sunumuyla Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunun (BESYO) konferans salonunda yapılan etkinliğe akademik, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, programa teşrif eden herkese teşekkür etti.

Sözlerine konferansa katılan herkesi selamlayarak başlayan Prof. Dr. Ahmet Uysal ise, böyle önemli bir programda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bölgeyi çok yakından takip ettiğini belirten Prof. Dr. Uysal, bölgenin karmaşık ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Ortadoğu'nun tarihsel sürecini de anlatan Uysal, bölge ülkelerinin siyasi, ekonomik ve sosyal yapısından bahsetti. Bölgenin petrol ve doğalgaz bakımından çok zengin olduğunu ve dünya ticaret kavşağının merkezinde yer aldığını belirten Uysal, Türkiye-Ortadoğu ilişkisiyle sunumunu bitirdi.

Program, soru-cevap bölümünün ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Demirtaş'ın Prof. Dr. Ahmet Uysal'a anı plaketi takdim etmesiyle sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis'te 'Ortadoğu Denkleminde Türkiye'nin Yol Haritası' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement