Bitlis'te Turizm Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te Turizm Haftası Kutlamaları

BİTLİS'te, Turizm Haftası için düzenlenen tören, renkli görüntülere sahne oldu.

15.04.2019 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİTLİS'te, Turizm Haftası için düzenlenen tören, renkli görüntülere sahne oldu. Törene Vali Yardımcısı Tamer Kılıç ve Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay da katıldı.

Bitlis'teki Turizm Haftası kutlamaları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle başladı. Törene, Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, kurum amirleri, öğrenciler ve kentliler katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, haftanın anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Ardından konuşan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay, tarihi ile bilinen Bitlis'e yeterince sahip çıkılmadığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Şu an tarihimiz gerçek manası ile çok kötü durumda. İnşallah biz bu beş yıllık süreçte elimizden geldiğince tarihi mekanların öncelikle restore edilmesini sağlamaya çalışacağız. Burada, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere valiliğimizle birlikte hareket edip güzel çalışmalar yapacağız.Bitlis'teki tescilli tarihi eserlerin sayısı Mardin'den daha fazla. Dün itibarıyle Mardin'de turist rekoru kırılmış. Eserlerimiz onlardan fazla,ama biz bunlara sahip çıkmamışız. Mardinli dostlarımız sahip çıkmışlar. Turizmin kaymağını da onlar alıyor. Biz de, burada sadece yıkılmış konaklarımıza, hanlarımıza ve kalemize bakıyoruz. Tarihi evlerin sadece onarılması yetmiyor. Restore edilen bu evlerin kafeterya veya butik otel tarzında özel işletmelere verilmesi, bizim için bu tarihi eserlerin daha iyi korunmasını sağlayacağını düşünüyoruz. Bu konuda ilimizin tanıtımı için her türlü çalışmalara destek vereceğiz."

Bitlis'teki turizm haftası etkinlikleri, Bitlis Sanat Tiyatrosu ekibinin skeç, öğrencilerin okuduğu şiirler ile resim sergisinin gezilmesiyle son buldu. - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis'te Turizm Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor
    14:22 Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor

    Balıkesir'in Edremit körfezi ilçelerinde üretilen zeytin sütü, organik yöntemlerle elde edilen özel bir yağdır. Zeytinler taş değirmende ezilerek hiçbir baskı işlemi görmeden damlama yöntemiyle yağ elde edilir. Zeytin sütü, yüksek miktarda E vitamini, A.D.K vitaminleri, polifenoller ve mikro besinler içerir. Kalp damar sağlığına, kötü kolesterolü düşürmeye ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Zeytin sütü, saflık ve temizlik anlamında kullanılan özel bir zeytinyağıdır ve doğal yollarla üretilip paketlenir.


Advertisement