Bitlis Valisi Çınar'dan 'Birlik' Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Bitlis Valisi Çınar'dan 'Birlik' Çağrısı

Bitlis Valisi Çınar\'dan \'Birlik\' Çağrısı

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, barışın kenti Çanakkale'den geldiğini, orada dünya barışından söz ederken, burada ülke ve bölge barışının tesis edilmesi için çalıştıklarını söyledi.

09.09.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, barışın kenti Çanakkale'den geldiğini, orada dünya barışından söz ederken, burada ülke ve bölge barışının tesis edilmesi için çalıştıklarını söyledi. Vali Çınar, "Artık birlik ve güçlü olma zamanıdır. Biz bir olursak, güçlü olursak, barışta gelir, bütün bu zulümler de azalır" dedi.

Son kararnameyle Bitlis'e gelen Vali Çınır, Çanakkale ve Bitlis'i değerlendirirken, son yıllarda Türkiye'nin özellikle savunma sanayinde yaşadığı gelişmelerden rahatsız olanların bu bölgede ciddi sorunlar yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Vali Çınar, Türkiye'nin Çanakkale ruhuyla son 15-20 yılda savunma sanayindeki ataklarla, Arap ve Türk dünyasındaki mazlum ulusların umudu olduğunu, Türkiye'yi bir tehdit olarak görenlerin de bugün bu tür olayları ortaya çıkardıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Barışın kenti bütün yüreğimizde olan Çanakkale. Neredeyse her ailesinden her köyünden bütün Türkiye'nin gazi ve şehit olduğu bir şehir Çanakkale. Dünyanın Çanakkale'yi çok sevdim, sloganımız barışın kentiydi. 1915 yılında 1 yıl süren istiklal savaşlarının çok yoğun yaşandığı, savaş taktiğinin uygulandığı büyük savaşı Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ile büyük samimiyetle zaferi kazanarak bugünün geleceğine hediye ettiler. Çanakkale ruhunu bizim evlatlarımıza hediye etti. Bunu kaybetmemiz gerekiyor. Özgürlüğü, samimiyeti birliği ve beraberliği, milli olmayı, millet olmayı her şeyi içerisinde barındıran bir ruhtur. Bu ruhla hareket edersek bütün millet birlikte el ele üstesinden geliriz ve barışı da bu yolla tesis edebiliriz."

Vali Çınar, Bitlis'teki görevinin henüz birinci haftasında olduğunu da belirterek, "Vatan toprağı, bizim için her yer güzeldir. Vatan toprağının her yerinde görev yapmak bizim için bir onurdur. Allah'ın 'Kardeş ve birlik olun' emrini yerine getirerek birlik ve beraberliği tesis etmeliyiz" dedi. - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis Valisi Çınar'dan 'Birlik' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement