Bitlisli Kadınlar Tatvan'da Sergi Açtı - Son Dakika
Güncel

Bitlisli Kadınlar Tatvan'da Sergi Açtı

Bitlis Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerleri, Tatvan ilçesinde sergi açtı.

07.10.2018 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerleri, Tatvan ilçesinde sergi açtı.

Bitlis ADEM-1 ve ADEM-2'deki kursiyerler, katıldıkları kurslarda 3 ay içerisinde elde ettikleri ürünleri, Tatvan sahilinde sergileyerek satışa sundu.

Bitlis Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yeter Pürmüs, yaptığı açıklamada, Bitlis ADEM'deki kurslara katılan kadınların yaptıkları ürünleri kermes ve sergilerde satarak aile bütçelerine katkı sağladığını söyledi.

Pürmüs, "ADEM'de 16 hocamız tarafından, yaklaşık 300 kadına kurs veriliyor. Kursların yanı sıra seminer, gezi, piknik ve sinema gibi sosyal faaliyetlere de katılan kadınlar, hem topluma kazandırılarak sosyalleşiyor hem de motive oluyor." dedi.

Kurslarda elde edilen ürünleri halkın beğenisine sunduklarını ifade eden Pürmüs, şöyle konuştu:

"Burada, makine dikiş nakış, iğne oyası, mis sabun, kokulu taş, örgü, takı ve benzeri kurslardan elde edilen ürünler yer alıyor. Aynı zamanda aşçılık kursumuza katılan arkadaşlarımız da sergiye katkıları oldu. Sergimiz 3 gün sürdü. Ayrıca, Bitlis Belediyesi tarafından il merkezindeki Gazibey Mahallesi Nur Caddesi'nde açılan Kadın Yaşam ve El Sanatları Evi'nde kurslarda elde edilen ürünlerin hafta içi her gün satış yapılmaktadır. ADEM ve belediye bünyesindeki kurslara katılan kursiyerlerimize olan desteklerinden dolayı Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu ve kıymetli eşi Şenay Ustaoğlu hanımefendiye, tüm kursiyerlerimiz adına teşekkür ediyoruz."

Kursiyerlerden Hasret Bulut ve İlknur Karabıyık ise güzel bir sergi açtıklarını ve serginin yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlisli Kadınlar Tatvan'da Sergi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement