Biyolojik babası ünlü iş adamı çıktı: Annesi ameliyata girmeden önce itiraf etmiş - Son Dakika
Güncel

Biyolojik babası ünlü iş adamı çıktı: Annesi ameliyata girmeden önce itiraf etmiş

Bursa'da mühendislik yapan Hakan Yılmaz'ın annesi, ameliyata girmeden önce bir itirafta bulundu. Annesinin itirafından sonra biyolojik babası olduğu düşünülen iş insanı Ahmet Necati Yılmaz'ın mezarını açtıran Hakan Yılmaz, DNA sonuçlarının ardından ünlü iş insanının oğlu olduğunu anladı. Olaydaki yeni gelişmeye göre mahkeme de Hakan Yılmaz'ın babasının Ahmet Necati Yılmaz olduğuna resmiyet kazandırdı. Yılmaz şimdi öz babasından kaynaklı haklarını istiyor.

06.07.2022 11:41  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tülay Korkmazer, 2010 yılında ameliyata girmeden önce oğlu Hakan Yılmaz'a biyolojik babasının, ANY Tekstil ve Reisoğlu Tekstil'in sahibi Ahmet Necati Yılmaz olduğunu söyledi. Yılmaz'ın 2007'de öldüğünü öğrenen Hakan Yılmaz, babalık davası açtı. Ancak üvey kardeşi tarafından tehdit edilince Yılmaz, davayı geri çekti. Hakan Yılmaz, 2020 yılında üvey kardeşinin hayatını kaybettiğini öğrenince yeniden babalık davası açtı. Mahkeme, nisan ayında Hakan Yılmaz'ın kimliğinde adı yazan babası Orhan Yılmaz'ın mezarını açtırdı. DNA sonucunda Orhan Yılmaz'ın biyolojik babası olmadığı kanıtlanan Hakan Yılmaz, soydan düştü. Mahkeme, DNA testi için iş insanı Ahmet Necati Yılmaz'ın mezarının açılmasını kararlaştırdı.

MEZAR AÇILIP ÖRNEK ALINDI

Mahkeme kararıyla 14 yıl önce ölen tekstilci Ahmet Necati Yılmaz'ın 17 Aralık'ta mezarı açıldı. Mezarın açılışına Ahmet Necati Yılmaz'ın ailesinin vekalet verdiği avukatlar katıldı. Hakan Yılmaz da mezarın açılışını takip etti. Adli Tıp Kurumu'nda görevli 3 doktor, hakim ve polis nezaretinde açılan mezardan DNA testi için örnekler aldı.

Annesi ameliyata girmeden önce itiraf etmişti, babasının ünlü iş insanı olduğu resmen kayıtlara geçti

YÜZDE 99,99 İHTİMALLE BABASI ÇIKTI

Alınan örneklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda incelemesi tamamlandı. Hazırlanan raporda, Ahmet Necati Yılmaz'ın Hakan Yılmaz'ın biyolojik babası olduğu belirtildi. Raporda, "Ahmet Necati Yılmaz'ın yüzde 99,99 ihtimalle Hakan Yılmaz'ın biyolojik babası olabileceği tespit edildi" ifadesi yer aldı.

Annesi ameliyata girmeden önce itiraf etmişti, babasının ünlü iş insanı olduğu resmen kayıtlara geçti

MAHKEMEDE RESMİYET KAZANDI

Karar davası, dün Bursa 5'inci Aile Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca yapılan DNA testi sonuçlarını dikkate alarak, Hakan Yılmaz'ın, ünlü tekstilci Ahmet Necati Yılmaz'ın oğlu olduğuna hükmetti. Hakan Yılmaz, yapılacak olan resmi işlemlerin ardından Ahmet Necati Yılmaz'ın kütüğüne geçecek.

Annesi ameliyata girmeden önce itiraf etmişti, babasının ünlü iş insanı olduğu resmen kayıtlara geçti

"HAKKIMIZI SONUNA KADAR ALACAĞIZ"

Kararın ardından duyduğu sevinci dile getiren Hakan Yılmaz, "2010 yılından beri devam eden bir sürecin bugün son noktasına geldik. 2010 senesinde açmış olduğum babalık davası, sonunda bugün nihayete erdi. Benim ve ailem için çok olumlu bir karar çıktı. 56 yaşından sonra babamın Necati Yılmaz olduğu ortaya çıktı. Çok sevinçliyim, çok gururluyum, çok duygusalım şu anda. 56 yaşında gerçek babamın kim olduğu tescillendi. Artık ben Ahmet Necati Yılmaz'ın oğluyum. Bu İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun kararı ve mahkeme kuruluyla bugün itibariyle tescillendi. Bundan sonra diğer mirasçı kişiler gibi ben de kendimin ve kızlarımın hakkını sonuna kadar almak istiyorum" dedi.

Annesi ameliyata girmeden önce itiraf etmişti, babasının ünlü iş insanı olduğu resmen kayıtlara geçti

"AİLEYE GİRME KONUSUNDA KARŞI TARAFIN KABULLENMEME SÜRECİ VAR"

Hakan Yılmaz'ın aile fertleri arasına dahil edilmesi konusunda davalı tarafla bazı sıkıntılar yaşadığını belirten avukat Hasan Aydoğdu, "Aileye girme noktasında tabi ki karşı tarafın bir kabullenmeme süreci var. Ancak şu aşamada zaten biz gerek adli tıp raporu gerekse mahkeme kararıyla bunu zaten karara bağladık. Yani artık bu sürecin artısı, eksisi bizim açımızdan yok. Ancak tabii ki karşı tarafın da bunun kabullenmesi gerekiyor. ya burada ne karşı tarafın ne Hakan Bey'in herhangi bir şekilde bir kusuru söz konusu değil. Burada büyüklerin hatasını çocukların çekmesi de düşünülemez, söz konusu olamaz. O sebepten ötürü yani bu aşamayı artık daha fazla sürüncemede bırakmaya da gerek yok" ifadelerini kullandı.

Annesi ameliyata girmeden önce itiraf etmişti, babasının ünlü iş insanı olduğu resmen kayıtlara geçti

"HAKAN BEYİN HAKLARININ KORUNMASINI BEKLİYORUZ"

Hakan Yılmaz'ın, babası Ahmet Necati Yılmaz'ın mirasından faydalanması için mirasa tedbir kararı koydurduklarını belirten Aydoğdu, "Miras konusunda ise şunu söyleyebilirim. Adli tıp raporu çıktıktan sonra biz Bursa'da Tereke Mahkemesi'nde Hakan Bey'in babası olan Ahmet Necati Yılmaz'ın mirasa ilişkin terekesinin tespiti ve tereke tespit edildikten sonra buradaki taşınır taşınmaz veya da şirket hisseleri varsa, bunlara ilişkin tedbir kararı istedik. Gelinen aşamada şu anda taşınmazlarla ilgili tedbir kararı alındı. Yine müteveffanın belli başlı şirketlerde gerek kendi şirketinde gerekse dışarıdan hisseler olmak üzere hisseleri var. Bunların bir kısmına tedbir konuldu. Ancak şu anda şirket ile alakalı Ticaret Sicil Müdürlüğü'nden birtakım belgeler var. Onlar isteniyor. Onlar istendikten sonra artık bu kararla da bir engel kaldığını düşünmüyoruz. Tereke temsilci atanması gerekiyor. Burada iki tane firma var. İki tane firmada ezelden beri Ahmet Nejat Yılmaz'ın kurmuş olduğu aile şirketi. Zaten bu kayıtların hepsi Ticaret Sicil Müdürlüğü'nde mevcut. Ancak mahkeme tabii ki bunu resmi yoldan istemek zorunda. Bunlar dosyaya celp edildikten sonra artık bir engel kalacağını düşünmüyoruz. Bu aşamadan sonra iki firmaya da tereke temsilcisi atanması ve Hakan Bey'in haklarının mahkeme tarafından, tereke temsilcisi tarafından korunmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Biyolojik babası ünlü iş adamı çıktı: Annesi ameliyata girmeden önce itiraf etmiş
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Biyolojik babası ünlü iş adamı çıktı: Annesi ameliyata girmeden önce itiraf etmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne Valiliği Semazen Grubu Üç Şerefeli Cami'de Sema Gösterisi Yaptı
    15:31 Edirne Valiliği Semazen Grubu Üç Şerefeli Cami'de Sema Gösterisi Yaptı

    Edirne'de lise öğrencilerinden oluşan Edirne Valiliği Semazen Grubu, Turizm Haftası kapsamında Üç Şerefeli Cami avlusunda sema gösterisi gerçekleştirdi. Edirne Valisi Yunus Sezer'in talimatıyla kurulan semazen grubu daha önce de Bulgaristan ve Yunanistan'da gösteri yapmıştı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, etkinliğin başarılı olduğunu belirtirken, semazen sanatçısı Sabahattin Harma da öğrencilerin çalışmalarını takdir etti.

  • Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier: Muhteşem bir sezon yaşadık
    15:30 Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier: Muhteşem bir sezon yaşadık

    Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier, FIBA Süper Kupa, Türkiye Kupası, Avrupa Ligi şampiyonluğu ve ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi şampiyonluğunu kazandıkları muhteşem bir sezon yaşadıklarını söyledi. Garnier, takımın hedeflere ulaşmak için birlikte hareket ettiğini ve Fenerbahçe'nin büyük bir aile olduğunu belirtti. Ayrıca, kazanılan kupaların kendisi için en özel sezon olduğunu ve önümüzdeki sezon planlamasında bazı değişiklikler olacağını ifade etti.

  • Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü
    15:30 Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil tünel duvarına çarparak savruldu. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Soruşturma başlatıldı.

  • Mardin'de trafik kazası: 1 kişi yaralandı
    15:29 Mardin'de trafik kazası: 1 kişi yaralandı

    Mardin'de meydana gelen trafik kazasında, Ömerli-Yeşilli kara yolunda bir otomobil şarampole devrildi ve sürücü yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü
    15:29 AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü

    AKPM Genel Kurulu'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ele alındı. Türk delegasyonundan Dr. Mustafa Canbey, masum sivillerin haksız saldırılara maruz kaldığını belirtti. Canbey, çatışmaların başladığı tarihten bu yana binlerce insanın öldüğünü ve durumun küresel barışı tehdit ettiğini ifade etti. İsrail'in uluslararası hukuka uyması ve insani yardıma izin vermesi gerektiği vurgulandı.

  • Mardin Büyükşehir Belediyesi Mevsimlik Çiçeklendirme Çalışmalarına Devam Ediyor
    15:29 Mardin Büyükşehir Belediyesi Mevsimlik Çiçeklendirme Çalışmalarına Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehrin giriş noktaları, cadde, orta refüj ve kavşaklarda mevsimlik çiçeklendirme çalışması yaparak kentin daha modern ve yaşanılabilir bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Ayrıca, kent genelinde ve tüm ilçelerde 400 bin mevsimlik çiçek ekimi gerçekleştirilecek ve orta refüj, park ve bahçelerde yabani otlarla mücadele çalışmaları devam ediyor.

  • Kozluk ilçesinde öğrenciler için etkinlik düzenlendi
    15:28 Kozluk ilçesinde öğrenciler için etkinlik düzenlendi

    Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kendine Gülümse Vakfı (KGV) arasında yürütülen 'Haydi Umutla Gülümse Projesi' kapsamında, 10 farklı okulda yaklaşık bin öğrenciye ağız ve diş sağlığı, sağlıklı beslenme ve öz bakım alışkanlıklarına yönelik etkinlik yapıldı. Etkinlikte, tiyatro oyunu sahnelendi ve öğrenciler eğlenceli zaman geçirdi.

  • Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Kuvvetli Fırtına Uyarısı
    15:26 Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Kuvvetli Fırtına Uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli fırtına, Marmara ile Kıyı ve Güney Ege'de yerel kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Ankara Valiliği de kuvvetli fırtına uyarısında bulunarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

  • Karaman'da Kayalıklarda Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı
    15:25 Karaman'da Kayalıklarda Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı

    Karaman'ın Bozkandak köyünde bir çiftçiye ait oğlak, kayalıklar arasında mahsur kaldı. Köylülerin kendi çabalarıyla oğlağı kurtaramaması üzerine AFAD ekiplerinden yardım istendi. AFAD ekipleri, oğlağı bulunduğu yerden kurtararak sahibine teslim etti.

  • Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı
    15:24 Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan anne ve oğlu, motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Kazada yaralanan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın cenazesi toprağa verildi
    15:24 Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın cenazesi toprağa verildi

    Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunduktan 3 gün sonra geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Melek Karakaş'ın cenazesi toprağa verildi. Karakaş'ın organları ise 4 hastaya nakledildi.


Advertisement