Biz Anadoluyuz Projesi" - Son Dakika
Kültür Sanat

Biz Anadoluyuz Projesi"

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Yüksekovalı 200 öğrenci, 3 günlük gezi için İstanbul'a gönderildi.

30.11.2017 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Yüksekovalı 200 öğrenci, 3 günlük gezi için İstanbul'a gönderildi.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen programda konuşan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, proje kapsamında Hakkari'nin 700 kontenjanından Yüksekova için ayrılan 575'ini kullanmak istediklerini söyledi.

Çocukları farklı memleketlere göndermek istediklerini ifade eden Kaşıkçı, şunları kaydetti:

"Bu güzel proje kapsamında ilk grubumuzu 90 kişi olarak geçen hafta gönderdik. Bu hafta da öğrencilerimizi bir grubu buradaki havalimanından diğer grubu da Van'daki havalimanından iki grup halinde uğurlayacağız. Önümüzdeki haftalarda bu artarak devam edecek. Bu proje sadece İstanbul ile sınırlı kalmayacak. Ankara, Muğla, Antalya gibi illerimizde de bütün öğrencilerimizi bu projeyle buluşturmak istiyoruz. Öğrencilerimizin oralarda bilgi birikimini artırmalarını arzuluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleşen bu projede, emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Daha sonra öğrenciler, Kaymakam Kaşıkçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı tarafından İstanbul'a gönderilmek üzere Selahaddin Eyyubi Havalimanına uğurlandı.

Öğrenciler de İstanbul'a gidecekleri için heyecanlı ve mutlu olduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement