Biz Bu Dünyada Yeniden Bir Haçlı-hilal Mücadelesi İstemiyoruz" - Son Dakika
Güncel

Biz Bu Dünyada Yeniden Bir Haçlı-hilal Mücadelesi İstemiyoruz"

Biz Bu Dünyada Yeniden Bir Haçlı-hilal Mücadelesi İstemiyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Biz bu dünyada yeniden bir haçlı hilal mücadelesi istemiyoruz.

16.03.2019 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Biz bu dünyada yeniden bir haçlı hilal mücadelesi istemiyoruz. Çok merak ediyorsanız gereği de olur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziosmanpaşa Küçükköy 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlarla buluştu. Türkiye'nin yükselişinin birilerini rahatsız ettiğini söyleyen Erdoğan, "Bizim hakkı haykırmamız zalimleri rahatsız edecek. Suriye'den Arakan'a kadar mazlumlara sahip çıkmamız birilerinin konforunu bozacak. Türkiye'nin yükselişi elbette haçlı artıklarının zoruna gidecek. Top oynayan Filistinli çocukları Gazze sahilinde bombalayanlar elbette bizim doğruları yüzlerine vurmamız karşısında hırçınlaşacak. Dünyanın en büyük 10 mega projesinden 6'sına bu ülkenin imza atması birilerini kıskandıracak. Senelerce milleti hakir görenler elbette güçlenen, özgürleşen Türkiye'yi kabullenemeyecek. Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar biz asla geri adım atmayacak, pes etmeyeceğiz. Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada adaletin, barışın, öz güvenin timsali olmayı sürdüreceğiz. Azgın azınlığın şımarıklıkları karısında sessiz çoğunluğun dili olacağız." diye konuştu.

"HAÇLI BOZUNTULARINA SESLENİYORUM; BAŞARAMAYACAKSINIZ"

Türkiye'ye yönelik saldırıların sürdüğünü vurgulayan Erdoğan, "Bize saldıran haçlı bozuntularına sesleniyorum. Fatih'in emaneti bu güzel şehirden bizi hedef alan katillere, o katillerin sırtını sıvazlayan odaklara sesleniyorum. Başaramayacaksınız. Bizi susturamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. Türkiye'nin yükselişini engelleyemeyeceksiniz. Türk milletinin kutlu yolculuğunun önünü kesemeyeceksiniz. İnsanımızı tarihi ile değerleri ile kucaklaşmasına mani olamayacaksınız. Ne siz ne de piyonlarınız bu ülkeyi bir daha asla işgal edemeyeceksiniz. Bağımsızlığımızın timsali ezanlarımızı susturamayacaksınız. Bayrağımızın gönderde gururla dalgalanmasına engel olamayacaksınız. Siz isteseniz de istemeseniz de biz 2023 hedeflerine muhakkak ulaşacağız. Siz istemeseniz de biz zalime zalim, katile katil, darbeciye darbeci, teröriste terörist demeyi cesaretle sürdüreceğiz. Siz istemeseniz de biz Kudüs'ün hakkını savunacağız, Gazze'nin hukukunu savunacağız. Dik duracağız, kararlı duracağız, yıllardır milletimize parmak sallayan kibir kulelerinin önünde asla eğilmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin dayanışmanın, adaletin, hakkın, hukukun timsali olduğunun altını çizen Erdoğan, "Ülkemize kilometrelerce uzaktaki teröristlerin milletimizi hedef almasının sebebi budur. Yeni Zelanda'da 49 Müslüman öldürüldü. 3 tane soydaşımız şu anda hastanede yatıyor. Bunlar Cuma namazında şehit edildiler." ifadelerini kullandı.

"SEN KİMDEN YANASIN. DOMUZDAN YANA MISIN, BU MİLLETTEN YANA MISIN?"

Mitinge katılanlara barkovizyon aracılığı ile Yeni Zelanda'da yaşanan terör saldırısını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırı hakkındaki açıklamalarını izleten Erdoğan, şunları söyledi:

"Terörün İslam ülkelerinden kaynaklandığını söyleyecek kadar seviyesiz bir adam. Bu ifadenin aynısın Avusturalyalı senatör de söylüyor. Sen kimden yanasın? Domuzdan yana mısın, bu milletten yana mısın? CHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Dikkat edin bu adam bir projedir. Bu adam nerede ne söyleyeceğinin farkında değil. Yüzde 99'u Müslüman bir ülkede ana muhalefet başındaki bir zat bu ifadeyi nasıl kullanır. Sen kalkarsa körlere hakaret olur, şaşı kalkarsın. Zira bu HDP ile beraber değil mi? Şu anda sözde İYİ Parti ile, istikametini kaybetmiş Saadet ile beraber değil mi. Bunlar 4'lü çete. Bunların millilik, vatanseverlik diye bir şeyleri yok"

"BİZ BU DÜNYADA YENİDEN BİR HAÇLI-HİLAL MÜCADELESİ İSTEMİYORUZ"

Yeni Zelanda'da saldırıyı gerçekleştiren teröristin silahının üzerindeki yazıları hatırlatan Erdoğan, "Kimsin sen. Şöyle bir tevessül et de gel bakalım buralara. O şimdi hesap yapıyor kendine göre, ben 49 Müslümanı öldürdüm. Bize göre tabi şehit etti. Tüfeklerin üzerine yazmışsın, onlar geçmişte kaldı. Şimdi artık başka bir dünya var. Biz bu dünyada yeniden bir haçlı-hilal mücadelesi istemiyoruz. Çok merak ediyorsanız gereği de olur. Bunu da açıkça söyleyelim. Dünyanın göz bebeği olan İstanbul'a Konstantinapol ifadesini kullanan ey Netanyahu oğlunun kulağını çek. Bu konuda daha ileri giderseniz terbiye metotlarımız farklıdır. Sizleri o tür terbiye etmesini de biliriz." dedi.

(Serdal Altıntepe/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Biz Bu Dünyada Yeniden Bir Haçlı-hilal Mücadelesi İstemiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:14 İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.

  • Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı
    23:10 Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı

    Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg T8X modelinin tanıtım tarihini açıkladı. Karakaş, Mart 2025 - Nisan 2025 tarihleri arasında Togg T10F modelini satışa sunacaklarını ve bir süre sonra da Togg T8X'in tanıtımını yapacaklarını belirtti.

  • Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu
    23:10 Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu

    Valve, Steam üzerinden en fazla gelir elde eden oyun yayımcısı olarak öne çıkıyor. KRAFTON Inc. ikinci sırada yer alırken, Electronic Arts üçüncü sırayı aldı. Ubisoft ve SEGA da listede yer alan diğer firmalar arasında bulunuyor.

  • iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor
    23:10 iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor

    iQOO'nun yeni modeli iQOO Neo 9s Pro, sızıntılarla ortaya çıktı. Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve 16 GB RAM ile güçlendirilen cihaz, 144Hz ekran yenileme hızı ve 120W hızlı şarj desteği gibi özellikler sunuyor. Neo 9s Pro, orta sınıfa hitap etmesine rağmen amiral gemisi modellerine meydan okuyor.

  • Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler
    23:10 Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler

    Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden Xiaomi, yakında yeni Civi 4 modeliyle sahne alacak. Google veri tabanında görüntülenen telefonun özellikleri ortaya çıktı. Xiaomi Civi 4, kavisli bir ekran, Snapdragon 8s Gen 3 işlemci, 12 GB RAM ve Android 14 işletim sistemi gibi özelliklere sahip olacak.

  • HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı
    23:09 HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı

    Gaming.Gen.TR ve Beta Oyun Teknoloji A.Ş. iş birliğiyle HYTE markası Türkiye pazarına adım attı. HYTE, oyun ve performansı yeni zirvelere taşımanın yanı sıra, ekranda heyecan verici yeni deneyimler sunmayı hedefliyor. Ayrıca, PC kurma sürecini eğlenceli ve etkileşimli bir hale getirerek, oyun ve teknoloji ile etkileşimi tamamen yeniden şekillendiriyor. HYTE, sanatsal tasarımlar ile hem yeni başlayanlara hem de deneyimli kullanıcılara hitap ediyor. Gaming.Gen.TR'de HYTE ürünleri, başlangıç olarak LCD panelli oyuncu kasaları ve aksesuarları ile sunuluyor.


Advertisement