Bizleri Figüran, Kutsal Üniformayı Kostüm Olarak Kullandılar" - Son Dakika
Güncel

Bizleri Figüran, Kutsal Üniformayı Kostüm Olarak Kullandılar"

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle, 15 Temmuz'da Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanlığına bağlı 1. Komando Tabur Komutanlığı Tabur Karargahında görevli 8'i tutuklu 22 kişinin yargılanmasına devam edildi.

09.10.2017 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle, 15 Temmuz'da Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanlığına bağlı 1. Komando Tabur Komutanlığı Tabur Karargahında görevli 8'i tutuklu 22 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, TSK ile ilişiği kesilen tutuklu sanıklar üsteğmenler Ümit Demir, Serdar Gürdamur, astsubaylar Özhan Bolat ve Mesut Özger, uzman çavuşlar Samet Bolatcı, Sebahattin Öztekin, Yasin Tekin ve sözleşmeli er İhsan Işık ile tutuksuz yargılanan 14 sözleşmeli er katıldı.

Adliye binasında daha önce konferans salonu olarak kullanılan 150 kişilik salonda görülen duruşmada, sanık avukatlar ve sanık yakınları da hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan eski üsteğmen Ümit Demir, savunmasında 15 Temmuz gecesinde Tabur Komutanı Gürhan Yener'in kendisini araması üzerine kışlaya gittiğini söyledi.

Kışlaya gittiğinde bölüğün hazır beklediğini anlatan Demir, "Teçhizatları kontrol ettim, tabur komutanı geldi yanına gittim. Komutanın yanına gittiğimde birkaç kişi vardı. Ben gittiğimde diğerleri dağılıyordu. Gürhan Yener, terör saldırısı olabileceğini ve önlem alınacağını söyledi. Tugay nizamiyesine gitmek üzere yola çıktık Tabur Komutanı Gürhan Yener land araç ile geldi, bana araca atla dedi ben de bindim daha sonra nizamiyeye gittik." beyanında bulundu.

Demir, bölüğünden kimsenin dışarı çıkmadığını savunarak, "Tugay nizamiyesinde önlem aldık Gelen personeli 3-4 time ayırdım. 'Terör saldırısı olabilir açıkta durmayın' diye uyarılarda bulundum. Bölüğü yerleştirdim, teçhizatı olmayanlar vardı onlara çelik kompozit giydirilmesini söyledim. Teçhizatı eksik olanları garaj bölgesine gönderdim. Tabur komutanı beni aradı, telaşlı bir sesle 'Kalabalık size doğru geliyor mu' diye sordu. Ben de nizamiyeden ayrıldığımı söyledim. Daha sonra Gürhan Yener'in emriyle geri çekildik. Halk slogan atarak geliyordu, herhangi bir münakaşaya girmedim. Toplantıdan bilgim yoktu, Gürhan Yener'in emriyle birliğimin başına geçtim. Vurun kırın emrini vermedim. Bizleri figüran, kutsal üniformayı kostüm olarak kullandılar, iki cihanda hakkımı helal etmiyorum." ifadesini kullandı.

"Komutanım sizi kandırıyorlar"

Tutuklu sanıklardan eski üsteğmen Serdar Gürdamur da alarım üzerine kışlaya gittiğini ifade ederek, "İçtima alanına geçtim, bölük hazırlanmak üzereydi. Arazide icra edilecek bir operasyon hazırlığı vardı. Üsteğmen Ümit geldi, bölüğün hazır olup olmadığını sordu, hazırlanmak üzere olduğunu söyledim. Mühimmat aldık, personele dağıtıldı. Tabur Komutanı geldi Ümit'i sordu ve komutanlar birlikte nizamiyeye gittiler. Kalabalık grubun slogan atarak yanımıza doğru geldiğini gördüm. Yaklaşan grup arasında tanıdığım esnaflar vardı ne olduğunu sordum, 'Komutanım sizi kandırıyorlar, Cumhurbaşkanı, Başbakan bizleri sokağa çağırdı, sizin haberiniz yok mu dediler' ben onu duyduktan sonra geri çekildik." beyanında bulundu.

"Vurun dersem vuracaksınız"

Tutuksuz sanıklardan sözleşmeli er Mustafa S, bölük komutanı Ümit Demir'in, tugayı korumak amacıyla kendilerini dışarı çıkarttığını belirtti. Mustafa S, sözlerine şöyle devam etti:

"Yürüyüş sırasında bölük komutanımız üsteğmen Ümit Demir bölüğe hitaben 'Vurun dersem vuracaksınız, alın dersem alacaksınız, emir komuta bende' dedi. Bölük olarak yürüyerek nizamiyeye geldik. Burada komutanımız bizi 4 gruba ayırdı. Komutanımız bizi görevlendirirken 'Sivil araç ve yaya geçisine izin vermeyeceksiniz, sadece askeri araçlar geçecek' dedi."

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların savunmalarının alınması amacıyla duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bizleri Figüran, Kutsal Üniformayı Kostüm Olarak Kullandılar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement