BM: Afganistan ve dünyanın çıkarları için Taliban ile diyalog önemli - Son Dakika
Güncel

BM: Afganistan ve dünyanın çıkarları için Taliban ile diyalog önemli

BM: Afganistan ve dünyanın çıkarları için Taliban ile diyalog önemli

BİRLEŞMİŞ Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Afganistan Özel Temsilcisi Ramiz Al-Akbarov, uluslararası toplum ile Taliban arasındaki "diyalog ve angajmanın" Afganların çıkarlarının yanı sıra bölgesel ve uluslararası güvenlik için ilerlemenin tek yolu olduğunu söyledi.

23.06.2022 19:49  Güncelleme: 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİRLEŞMİŞ Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Afganistan Özel Temsilcisi Ramiz Al-Akbarov, uluslararası toplum ile Taliban arasındaki "diyalog ve angajmanın" Afganların çıkarlarının yanı sıra bölgesel ve uluslararası güvenlik için ilerlemenin tek yolu olduğunu söyledi.

New York'taki BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) Afganistan'la ilgili oturumunda konuşan Al-Akbarov, Taliban'ı kastederek, "Biz fiili yetkililerle hala bir diyalog ve sürekli angajman stratejisi benimsemenin hem Afganların çıkarları hem de bölgesel ve uluslararası güvenlik için ileriye giden tek yol olduğuna inanıyoruz." dedi.

Al-Akbarov, "Gelecek ay, ilişkimizin öngörülebilirliğini artırmak için siyasi istişareyi ve daha uzun vadede fiili yetkililerle entegrasyonu artırmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Uluslararası toplum ve Taliban, siyasi haklar, insan ve kadın hakları konusunda birbirinden uzak dursa da "uyuşturucu kontrolü ve mayın eylemi" gibi ortak endişe konularında Afganların yaşamlarını iyileştirmek için iş birliği ve ilerleme sağlanabileceğini vurgulayan Al-Akbarov, "Önümüzdeki zorluklar büyük ve sabır gerektirecek ancak buna katlanmak zorundayız. Afgan halkı bunu hak ediyor ve biz hala onların ve uluslararası toplumun çıkarına ilerlemenin tek yolunun bu olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

Afganistan'da dün yaşanan depremdeki can ve mal kayıplarına da değinen Al-Akbarov, ülkede devam eden ekonomik krizin bir iç çatışmanın itici gücüne dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Al-Akbarov ayrıca, Afganistan ekonomisinin ağustos ayından bu yana yüzde 30-40 küçüldüğüne dikkati çekerek, yoksulluk oranının 2022'nin sonunda yüzde 97'ye ulaşabileceğine ve ailelerin yüzde 82'sinin şu anda borç içinde yaşadığına vurgu yaptı.

Oturuma, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM: Afganistan ve dünyanın çıkarları için Taliban ile diyalog önemli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı
    10:15 Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı

    Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kontrolden çıkarak devrildi. Kazada otomobilin sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralının sağlık durumu iyi.

  • Bozdoğan'da Okul Servislerine Rehberlik ve Denetim Faaliyeti
    10:14 Bozdoğan'da Okul Servislerine Rehberlik ve Denetim Faaliyeti

    Bozdoğan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle, öğrencilerin okullarına ve evlerine daha güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için okul servislerine yönelik rehberlik ve denetim faaliyeti düzenlendi. Denetimlerde araçların teknik yeterliliği, sürücülerin ehliyet ve belgelendirme durumları ile taşıma kapasiteleri üzerinde duruldu. Ayrıca, servis sürücülerine trafik kuralları ve güvenli sürüş teknikleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını ustalar yapıyor
    10:14 Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını ustalar yapıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımı ustalar tarafından yapılmaktadır. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, maliyetler en aza indirilmektedir. Ayrıca, atölyede yapılan geri dönüşüm çalışmalarıyla yeni ekipman ya da parça için harcanacak para da tasarruf edilmektedir.

  • Kayseri'de Akıllı Trafik Yönetimi İle Trafik Kontrol Merkezi Faaliyete Geçti
    10:14 Kayseri'de Akıllı Trafik Yönetimi İle Trafik Kontrol Merkezi Faaliyete Geçti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Trafik Kontrol Merkezi'nde gerçekleştirilen Akıllı Trafik Yönetimi sayesinde şehir trafiğinin canlı olarak denetlendiğini ve olumsuzluklara anında müdahale edildiğini belirtti.

  • Kırıkkale'de yapılan operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı
    10:13 Kırıkkale'de yapılan operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı

    Kırıkkale'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 13,78 gram sentetik uyuşturucu ve 125 sentetik hap ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement