BM Bugün Fonksiyonunu Yerine Getiremiyor" - Son Dakika
Güncel

BM Bugün Fonksiyonunu Yerine Getiremiyor"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, "Filistinli kardeşlerimizin kutlu mücadelesine hangi koşulda olursa olsun hep birlikte omuz vermemiz gerekiyor.

12.10.2018 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, "Filistinli kardeşlerimizin kutlu mücadelesine hangi koşulda olursa olsun hep birlikte omuz vermemiz gerekiyor." dedi.

Çavuşoğlu, İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi tarafından Orhangazi Parkı'nda Gazze halkına destek için düzenlenen etkinlikte, Filistin ve Mescidi Aksa'nın tüm Müslümanlar için bir imani mesele olduğunu söyledi.

Mescidi Aksa'nın Müslümanlar için önemine işaret eden Çavuşoğlu, "Müsülmanların üçüncü makamı olarak kabul edilen ve Kuran'ı Kerim'deki ayeti kerimede de Mescidi Aksa ve etrafının mübarek kılındığı bu mahal, bu mevki, Türkiye'miz için, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, bir kırmızı çizgidir." dedi.

Kutsal mekanın bütün sorumluluğunu ve ağırlığını orada yaşayan ve her türlü imkansızlıkla mücadele ederken bir taraftan da İsrail'in terör saldırılarına maruz kalanların omuzladığını dile getiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bu, çok ağır bir yüktür. Bu yükün mutlaka, tüm Müslümanlar ve İslam alemi tarafından omuzlanması ve destek verilmesi gerekir. Bu, kutlu bir mücadeledir. Filistin söz konusu olduğunda tüm dünyanın sırtını döndüğü, gözlerini yumduğu bir yerden bahsediyoruz. Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler nezdinde 'Dünya 5'ten büyüktür' vurgusunun esasen kaynağı da burada yaşanan zulümdür. Adaleti, haksızlıklara karşı mücadeleyi kurmak fikriyle bir araya gelen bu topluluk, BM, bugün fonksiyonunu yerine getiremiyor. Mescidi Aksa'ya, Filistin'e karşı girişilen her türlü eylem, barbarlık, saldırı aynı zamanda bütün Müslümanlığın kalbine saplanmış bir hançerdir. Filistinli kardeşlerimizin kutlu mücadelesine hangi koşulda olursa olsun hep birlikte omuz vermemiz gerekiyor."

İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ise Gazze'de zulmün gittikçe yükseldiğini ifade ederek, "Dün olduğu gibi bugün de İsrail, asla alınan kararlara uymuyor, uymayacak. Biz sonuna kadar hangi coğrafyada olursa olsun mazlumun yanında duran, zaliminde karşısında durmak gibi bir yükümlülüğümüz var." diye konuştu.

Grup daha sonra yapılan duanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement