BM'den Nijerya'daki terör saldırılarından etkilenenler için yardım çağrısı - Son Dakika
Güncel

BM'den Nijerya'daki terör saldırılarından etkilenenler için yardım çağrısı

BM\'den Nijerya\'daki terör saldırılarından etkilenenler için yardım çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM), Nijerya'nın kuzeydoğusundaki terör olaylarından etkilenen 6 milyon kişi için bu yıl 1,3 milyar dolarlık yardım çağrısında bulundu.

17.02.2023 13:41  Güncelleme: 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM), Nijerya'nın kuzeydoğusundaki terör olaylarından etkilenen 6 milyon kişi için bu yıl 1,3 milyar dolarlık yardım çağrısında bulundu.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinden (OCHA) yapılan açıklamada, ülkenin kuzeydoğusunda yaşanan akut yetersiz beslenmeden muzdarip çocukların sayısının geçen yıl 1,74 milyon olduğu anımsatıldı.

Açıklamada, 2023'te bu sayının 2 milyona çıkacağının tahmin edildiği belirtildi.

BM'nin Nijerya İnsani Yardım Koordinatörü Matthias Schmale, ülkenin kuzeydoğusundaki büyük ölçekli insani ve koruma krizinin azalma belirtisi göstermediğini kaydetti.

Schmale, ülkenin Adamawa, Borno ve Yobe eyaletlerinde yardıma muhtaç kişi sayısının yüzde 80'den fazla olduğunu vurgulayarak, terör olaylarından etkilenen 6 milyon kişi için bu yıl 1,3 milyar dolarlık yardım çağrısı yaptı.

Terör olaylarından en çok kadınlar ve kızların etkilendiğinin altını çizen Schmale, "Onlar artan şiddet, kaçırılma, tecavüz ve taciz riskleriyle karşı karşıya kalıyor." ifadesini kullandı.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren Boko Haram'ın 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel terör eylemlerinde, 20 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

Terör örgütü, 2015'ten sonra ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar düzenledi. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi hayatını kaybetti.

Ülkede, terör saldırıları ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM'den Nijerya'daki terör saldırılarından etkilenenler için yardım çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement