BM'den Özbekistan Reformlarına Yüksek Not - Son Dakika
Güncel

BM'den Özbekistan Reformlarına Yüksek Not

İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin (UNHRC) Evrensel Periyodik İnceleme (UPR) 30. Toplantısı’nda insan hakları ve özgürlükleriyle ilgili Özbekistan’da gerçekleştirmekte olan reformlara yüksek not verildi.

11.05.2018 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin (UNHRC) Evrensel Periyodik İnceleme (UPR) 30. Toplantısı'nda insan hakları ve özgürlükleriyle ilgili Özbekistan'da gerçekleştirmekte olan reformlara yüksek not verildi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin (UNHRC) Evrensel Periyodik İnceleme (UPR) 30. Toplantısı'nda Özbekistan'da gerçekleştirilen reformlara yüksek not verildi. Toplantıda Özbekistan'ın 3. Ulusal Raporu'nu sunan Özbekistan Ali Meclisi Demokratik Kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve kendi kendini yönetim birimleri Komitesi Başkanı Akmal Saidov, insan hakları ve özgürlüklerini korunmasına ilişkin özel bölümleri içeren Özbekistan'ın 2017-2021 Kalkınma Stratejisi hakkında geniş bilgi verdi. Saidov, siyasi ve hukuki alanlarda, mahkeme sisteminde yapılmakta olan reformlar ve ülkenin yolsuzlukla mücadele politikası hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantıda rapor sunumu sonrası 78 ülkenin temsilcileri tarafından raporla ilgili yorumlar yapıldı. İnsan hakları ve özgürlükleriyle ilgili Özbekistan'da gerçekleştirmekte olan reformlar, ülkenin dış dünyaya açılması, çocuk işçiliği ve zorunlu çalışmanın kaldırılması, ifade ve basın özgürlüğünün desteklenmesi, işkence suçları ve tutukluları aşağılayıcı muamele ile ilgili cezaların kaçınılmaz hale getirildiği konuşmacılar tarafından çok olumlu ve başarılı adımlar olarak değerlendirildi. - TAŞKENT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BM'den Özbekistan Reformlarına Yüksek Not - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement