BM Genel Kurulu 67'inci Dönem Toplantıları - Son Dakika
Güncel

BM Genel Kurulu 67'inci Dönem Toplantıları

BM Genel Kurulu 67\'inci Dönem Toplantıları

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ve Sudan Dışişleri Bakanı Ali Ahmed Karti ile görüştü.

27.09.2012 06:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ve Sudan Dışişleri Bakanı Ali Ahmed Karti ile görüştü.

Davutoğlu, BM Genel Kurulu 67'inci dönem toplantıları sırasındaki ikili temaslarını sürdürdü.

Davutoğlu, Sudan Dışişleri Bakanı Ali Ahmed Karti ile görüştü.

Görüşmede, Davutoğlu'nun sorusu üzerine Karti, Sudan ile Güney Sudan ilişkileri konusunda gelinen merhaleyi aktardı. Sudan'ın doğusundaki gelişmeler hakkında bilgi veren Karti, Güney Sudan ile imzalayacakları 8 anlaşma hakkında bilgi verdi.

Davutoğlu da Türkiye olarak Sudan'daki gelişmeleri her boyutuyla çok yakından takip ettiklerini belirtti. Mısır ve Somali'deki gelişmeleri aktaran Davutoğlu, Güney Sudan dışişleri bakanıyla dünkü görüşmesini de aktardı.

-Pakistan Dışişleri Bakanı ile görüşme-

Davutoğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ile de bir araya geldi.

Daha ziyade Afganistan-Pakistan ve Pakistan-Hindistan ilişkilerinin ele alındığı görüşmede, Khar, bu konular hakkında bilgi verdi.

Davutoğlu da Türkiye'nin, birkaç yıldır devam eden, Afganistan-Pakistan-Türkiye arasındaki üçlü zirveler sürecine devam edeceğini söyledi.

Khar da Türkiye'nin bu konuda en başından bu yana yapmakta olduğu katkıları takdir ve teşekkürle izlediklerini dile getirdi.

Afganistan'da 2014 yılının, hem ABD'nin ülkeden askerleri çekmesi hem de bu ülkedeki seçimler açısından çok önemli olduğu tespitinin yapıldığı görüşmede, iki bakan, en kısa sürede Türkiye-Pakistan-Afganistan arasındaki bu üçlü zirvenin yapılması temennisinde mutabık kaldı.

Khar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kasımda yapılacak D8 zirvesi için de Pakistan'a davet etti.

Görüşmede Myanmar da gündeme geldi.

Muhabir: Mehmet Toroğlu/ Barışkan Ünal

Yayıncı: Erdem Gültekin - NEW YORK

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM Genel Kurulu 67'inci Dönem Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement