Başkan Erdoğan, ABD'de BM Genel Sekreteri Guterres ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Başkan Erdoğan, ABD'de BM Genel Sekreteri Guterres ile Bir Araya Geldi

Başkan Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü. Görüşmede Guterres'in, Türkiye ve Rusya'nın İdlib'de silahlardan arındırılmış tampon bölge oluşturulmasına ilişkin vardığı anlaşmayı memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

24.09.2018 22:51  Güncelleme: 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere ABD'ye gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi. Başkan Erdoğan, basına kapalı gerçekleştirilen görüşme öncesi Guterres'in ziyaretçi defterini imzaladı. Erdoğan, görüşmenin ardından Dünya Ekonomi Forumu kurucusu ve Yönetici Başkanı Klaus Schwab'ı kabul etti. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme 25 dakika sürdü.

Başkan Erdoğan, ABD'de BM Genel Sekreteri Guterres ile Bir Araya Geldi

ERDOĞAN VE GUTERRES, SURİYE'DEKİ GELİŞMELERİ GÖRÜŞTÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Suriye'deki gelişmeleri görüştüğü ve Guterres'in Türkiye ve Rusya'nın İdlib'de silahlardan arındırılmış tampon bölge oluşturulmasına ilişkin vardığı anlaşmayı memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

Başkan Erdoğan, ABD'de BM Genel Sekreteri Guterres ile Bir Araya Geldi

"GENEL SEKRETER, İDLİB İÇİN İMZALANAN ANLAŞMAYI MEMNUNİYETLE KARŞILADI"

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden Başkan Erdoğan ve Guterres'in BM Genel Merkezi'ndeki görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Genel Sekreter, Türkiye'nin 3,5 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yapması ve BM ve Türkiye arasındaki mükemmel işbirliğine övgüde bulundu. Genel Sekreter ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye'deki durumu görüştüler. Genel Sekreter, İdlib'de silahlardan arındırılmış bir bölge oluşturmak için 17 Eylül'de imzalanan anlaşmayı memnuniyetle karşıladı." ifadeleri kullanıldı.

Başkan Erdoğan, ABD'de BM Genel Sekreteri Guterres ile Bir Araya Geldi
Başkan Erdoğan, ABD\'de BM Genel Sekreteri Guterres ile Bir Araya Geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Erdoğan, ABD'de BM Genel Sekreteri Guterres ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement