BM İklim Değişikliği 23. Taraflar Konferansı - Son Dakika
Güncel

BM İklim Değişikliği 23. Taraflar Konferansı

Almanya Çevre Bakanı Barbara Hendricks, Paris İklim Anlaşması'nın kararlı şekilde uygulanması çağrısında bulundu.

06.11.2017 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Çevre Bakanı Barbara Hendricks, Paris İklim Anlaşması'nın kararlı şekilde uygulanması çağrısında bulundu.

Bakan Hendricks, Bonn kentinde başlayan Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği 23. Taraflar Konferansı'nın (COP23) açılışında yaptığı konuşmada, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinden korunabilmek için hiçbir ülkenin sorumluluklarından kaçmaması gerektiğini söyledi.

Almanya'nın, özellikle iklim değişikliğinden büyük ölçüde etkilenen bazı ada ülkelerine yönelik maddi yardımını artıracağını belirten Hendricks, bunun için BM bünyesinde oluşturulan fona bugüne kadar verdikleri 190 milyon avroya ek 50 milyon avro vereceklerini ifade etti.

Böylece dünyaya açık mesaj vermek istediklerini kaydeden Hendricks, "Almanya, iklim değişikliğinden etkilenen insanlarla dayanışma içindedir." dedi.

BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi İcra Direktörü Patricia Espinosa da 2017 yılının, bugüne kadar yapılan ölçümlere göre geçmişteki en sıcak 3 yıldan biri olduğuna işaret ederek, iklim değişikliğinin ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

Konferansa başkanlık eden Fiji Cumhuriyeti'nin Başbakanı Frank Bainimarama ise ülkesinin iklim değişikliğine karşı korunması gerektiğine vurgu yaparak, Paris İklim Anlaşması çerçevesinde verilen vaatlerin yerine getirilmesini istedi.

Konferans boyunca iklim değişikliğine karşı mücadele konuları, ülkelerin taahhütlerini yerine getirip getirmediklerinin nasıl kontrol edilebileceği ele alınacak ve gelecek yıl Polonya'da yapılacak BM İklim Değişikliği 24. Taraflar Konferansı'nda oylamaya sunulmak üzere somut anlaşma metinleri belirlenmeye çalışılacak.

Bonn kentinde 17 Kasım'a kadar sürecek BM İklim Değişikliği 23. Taraflar Konferansı'na 195 ülkeden, aralarında hükümet ve devlet başkanlarıyla politikacılar, bilim adamları ve çevre aktivistlerinin de bulunduğu yaklaşık 25 bin kişi katılıyor.

Alman hükümeti, 2020 yılına kadar zehirli gaz salınımını yüzde 40 azaltmayı hedefliyor ancak bazı çevre kuruluşları, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i, uluslararası alanda iklimin korunması konusunu sıklıkla gündeme getirmesine rağmen ülke içinde bu konuda fazla çaba harcamamakla eleştiriyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Paris İklim Anlaşması'ndan ayrılacağını daha önce açıklamıştı.

BM İklim Değişikliği 23. Taraflar Konferansı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM İklim Değişikliği 23. Taraflar Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement