BM Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu Azerbaycan'da Başladı - Son Dakika
Güncel

BM Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu Azerbaycan'da Başladı

BM Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu Azerbaycan\'da Başladı

BM Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu Azerbaycan'da başladıALİ KAN, BAKÜ (DHA)- Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu, Azerbaycan'da başladı.

25.04.2016 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BM Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu Azerbaycan'da başladı

ALİ KAN, BAKÜ (DHA)- Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu, Azerbaycan'da başladı. Bakü Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin ilk oturumu Gençlik Etkinliği ile başladı. Toplantıya, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rehimov, BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Nassir Abdulaziz Al Nasser, Haydar Aliyev Vakfı Başkan Yardımcısı Leyla Aliyeva ile birlikte 150 ülkeden genç liderler katıldı.

Oturumda, barış güvenlik ve kalkınmanın sağlanmasında gençlerin rolünün önemine vurgu yapıldı. Toplantıda, dünya gençlerinin karşılaştığı sorunlar da ele alındı.

Üç gün sürecek foruma BM'ye üye devlet ve hükümet başkanları, uluslararası ve bölgesel örgütlerin temsilcileri, sanatçı ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık iki bin kişinin katılması bekleniyor. Resmi açılışın yarın yapılacağı forumda Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yerel saatle 19.00 Bakü'ye gelmesi bekleniyor.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş Bakü'de

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, BM Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu'na katılmak üzere Azerbaycan'a geldi.

Türkeş, başkent Bakü'de Azerbaycan ve Türk Şehitliğini ziyaret etti. BM Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu bugün Bakü'de çalışmalarına başladı. Medeniyetler İttifakı fikri ilk olarak İspanya eski Başbakanı Luis Rodriguez Zapatero'nun 21 Ekim 2004'te Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada ortaya atıldı. Luis Rodriguez Zapatero ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı, BM'nin desteğini alan Medeniyetler İttifakı projesi çerçevesinde ilk toplantısını 27-29 Kasım 2005 tarihlerinde İspanya'nın Palma de Mallorca kentinde gerçekleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BM Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu Azerbaycan'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement