BM'nin yıllardır uygulamadığı kararı Azerbaycan ordusu uyguladı! Zengilan ve Horadiz kentleri işgalden kurtarıldı - Son Dakika
Dünya

BM'nin yıllardır uygulamadığı kararı Azerbaycan ordusu uyguladı! Zengilan ve Horadiz kentleri işgalden kurtarıldı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 884 sayılı kararında Zengilan ve Horadiz şehirlerinin işgalden kurtarılması gerektiği vurgulanıyordu. BM'nin yıllardır uygulamadığı kararı Azerbaycan ordusu uyguladı ve iki kenti Ermenistan ordusunun işgalinden kurtardı.

20.10.2020 16:47  Güncelleme: 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan ordusu, yaklaşık 30 yıldır işgal altında bulunan topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda ilerleyişini sürdürüyor. Operasyon kapsamında çok sayıda bölge işgalden kurtarılırken, Ermenistan ordusu da ağır kayıplar verdi.

ZENGİLAN VE HORADİZ İŞGALDEN KURTARILDI

Azerbaycan ordusu, geçtiğimiz hafta Fuzuli Bölgesi'ndeki Horadiz kentini Ermenistan ordusunun işgalinden kurtardı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise, bugün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Zengilan şehrinin 27 yıl sonra işgalden kurtarıldığını belirtti.

BM'NİN YILLARDIR UYGULAMADIĞI KARARI AZERBAYCAN ORDUSU UYGULADI

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 884 sayılı kararında Zengilan ve Horadiz için dikkat çeken bir detay yer alıyor. Kararda, iki kentin Ermenistan ordusunun işgalinden kurtarılması gerektiği vurgulanıyordu. BM'nin yıllardır uygulamadığı bu kararı Azerbaycan ordusu uyguladı ve iki kenti Ermenistan ordusunun işgalinden kurtardı.

BMGK'NIN 884 SAYILI KARARI

BMGK'nın 884 sayılı kararı; 822 (1993), 853 (1993) ve 874 (1993) numaralı kararlar yeniden teyit edildikten sonra 12 Kasım 1993 tarihinde oy birliğiyle kabul edildi. Konsey, Dağlık Karabağ'da Ermenistan ile Azerbaycan arasında özellikle de Zengilan ve Horadiz şehirlerindeki devam eden çatışmalardan duyduğu endişeyi dile getirdi ve taraflar arasındaki ateşkes ihlallerini kınadı.

Konsey ayrıca Azerbaycan'da sivillere yönelik saldırıları ve bombardımanları kınadı ve Ermenistan Hükümetini Dağlık Karabağ'daki Ermenilerin önceki Güvenlik Konseyi kararlarına uymaları için etkisini kullanmaya çağırdı. AGİT Minsk Grubu'nun tek taraflı ateşkes ilanı da memnuniyetle karşılandı.

Karar, daha sonra ilgili taraflardan düşmanlıklarını derhal durdurulmasını, Zengilan ve Horadiz kentinden ve Azerbaycan'ın işgal edilmiş diğer bölgelerinden işgal kuvvetlerinin geri çekilmesini talep etti.

BM\'nin yıllardır uygulamadığı kararı Azerbaycan ordusu uyguladı! Zengilan ve Horadiz kentleri işgalden kurtarıldı

Son Dakika Dünya BM'nin yıllardır uygulamadığı kararı Azerbaycan ordusu uyguladı! Zengilan ve Horadiz kentleri işgalden kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • HAKİM...: BM NEYMİŞ...YAŞASIN TB....TÜRK BİRLİĞİ 8 0 Yanıtla
  • veli : DURMAK YOK VURMAYA DEVAM AZARBAYCAN YARALI TESLİM ALMAYIN REHİN TESLİM ALMAYIN VURUN GİTSİN YOLUNUZ AÇIK OLSUN ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN 7 0 Yanıtla
  • orko: HELAL OLSUN AZERBAYCAN! ERMENİSTAN'I BAYCAN, KARABAĞ'I GERİ ALCAN! 5 0 Yanıtla
  • tr: Allah gücünüze güç katsın gardaşlarım 2 0 Yanıtla
  • yürü: kararları ordular uygular. yani güç uygular. gücün varsa uygularsın yoksa mırıldanı gene oturursun. başkası güçlü olurken güçsüz yatıyordu. sonuçlarınada katlanacak. 1 0 Yanıtla
  • Hong Kong'da Messi maçı iptal edilince bilet iadeleri başlıyor
    12:01 Hong Kong'da Messi maçı iptal edilince bilet iadeleri başlıyor

    Hong Kong'da düzenlenen bir dostluk maçında Lionel Messi'nin sahaya çıkmaması büyük tepki çekti. Maçın organizatörleri, bilet ücretlerinin yüzde 50'sini iade etme kararı aldı. Biletleri resmi kanallardan satın alan müşterilere iadeler 12 Nisan 2024 tarihinden itibaren 30 gün içinde gerçekleştirilecek. Organizatörler, iade işlemleri hakkında bilgi vermek için müşterilerle iletişime geçecek.

  • Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor
    11:55 Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, bulundukları lastik botun batması sonucu denizde kaybolan düzensiz göçmenleri arama çalışması 5. gününde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları, jandarma, polis, sağlık, AFAD, Liman Başkanlığı ekiplerinin işbirliğinde sürdürülüyor. Bugüne kadar 2 kişi kurtarılırken, 22 kişinin cesedine ulaşıldı ve 1 kişi göçmen kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandı.

  • Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
    11:54 Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 5'inci günde de devam ediyor. Olay sonucunda 4 göçmen sağ kurtarılırken, 22 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde devam ettiği belirtildi.

  • Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı
    11:47 Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı

    Hisarcık İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazzeli çocuklara göndermek üzere Müftü Sebahattin Akyol'a teslim etti. Müftü Akyol, minik öğrencileri örnek davranışlarından dolayı tebrik ederek, onları iyilik elçileri olarak nitelendirdi.

  • İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu
    11:18 İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen tahnitlerin piyasa değeri ise yaklaşık 75 milyon lira olarak belirlendi.


Advertisement