Bmc İşçilerini Sevindiren Haber - Son Dakika
Güncel

Bmc İşçilerini Sevindiren Haber

Bmc İşçilerini Sevindiren Haber

İzmir'de faaliyet gösteren ve Mehmet Emin Karamehmet'e ait Çukurova Grubu'nun şirketlerinden olan, borçları nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş., 985 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı.

04.02.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de faaliyet gösteren ve Mehmet Emin Karamehmet'e ait Çukurova Grubu'nun şirketlerinden olan, borçları nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş., 985 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. Resmi Gazete'deki satış duyurusu alacaklı işçileri sevindirirken, Türk Metal Sendikası İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, Bu, çalışan kesim olarak bizi çok mutlu eden bir haber. Çünkü biz, biran önce bu şirketin geçmişte olduğu gibi ülke ekonomisine katkıda bulunmasını istiyoruz dedi.

İzmir'in köklü kuruluşlarından olan kamyon, kamyonet, otobüs, midibüs, minibüs ile terörle mücadelede kritik önem taşıyan 'Kirpi' araçlarının üretimini yapan, aylarca, işçilerin maaşlarının ödenmemesiyle gündeme gelen BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş., TMSF tarafından satışa çıkarıldı. TMSF'nin geçen 18 Mayıs'ta, ödenmeyen borçlar nedeniyle el koyduğu, BMC'nin 985 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarılması, alacaklı olan işçileri sevindirdi. Maaşlarını alamayan işçilerin zor günler geçirdiğini, bazı işçilerin çocuklarını okuldan aldığını, bazılarının yuvalarının yıkıldığını ve hatta intihar edenlerin bile olduğunu söyleyen Türk Metal Sendikası İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, ihale sürecinin biran önce tamamlanmasını istediklerini kaydetti.

MUTLU EDEN HABER

İlana göre, ihalenin İstanbul'da 10 Nisan'da yapılacağını, 9 Nisan'a kadar da talep toplanacağını vurgulayan, kendisinin de aynı firmada uzun süre çalıştığını söyleyen Tosun, Bu, çalışan kesim olarak bizi çok mutlu eden bir haber. Çünkü biz, biran önce bu şirketin geçmişte olduğu gibi ülke ekonomisine katkıda bulunmasını istiyoruz. İhale süreci gerçekleşir ve asıl işletmeci gelirse, şirketin vizyonuna, geleceğine yatırım yapılacağı ve çalışan sayısının artacağı düşüncesi hasıl olacağı için, ülke ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Firmada şu an yalnızca 'Kirpi' üretiliyor toplam çalışan sayısının üçte birine tekabül eden 500 kişi çalışıyor. Diğerleri de dışarıda bekliyor. Şu an 20 'Kirpi' üretildi ve bu hafta teslim edilmesi düşünülüyor. İşçi arkadaşlarımızla içiçeyiz. Onlar da bu süreçten dolayı geriye dönüp bakıldığında, çok mağduriyet yaşadı. Onlar da biran önce şirketin çalışmasını, bizim sendikamızın da sloganı olan 'Üretmek, kazanmak, kazandırmak' istiyorlar. Bu anlamda da şirketi eski şaşaalı günlerine döndürmek için gayret sarfediyorlar. Üretime geçen aralık ayı itibariyle başlandı. Tabi burada geriye dönük sıkıntılar olduğu için sadece üretim değil, yan sanayilerle ilgili de bazı sıkıntılar olmuştu. Geriye dönük ödemeler yapılandırıldı ve yan sanayiden malzeme akışı sağlandı. Günden güne hem çalışan hem de üretim sayısı artıyor. İflas davaları ihale sürecini etkilemeyecek. İhale sürecinin ardından firmanın satılması durumunda, TMSF'nin garantisi söz konusu, şuan emekliliğini hak eden ve işten ayrılan arkadaşlar var, onların kanundan kaynaklanan hakları da satıştan gelecek parayla ödenecek diye konuştu.

30 BİN KİŞİYE EKMEK KAPISI

BMC'nin varlığının İzmir ve ülke ekonomisi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Tosun, Çünkü İzmir'in en önemli sanayi kuruluşlarından biridir BMC. Hem ürettiği ürün hem de istihdam anlamında ana sanayi olduğu için bunların yan sanayisi açısından da bakıldığında İzmir'de 30 bin kişiye ekmek kapısı olan bir işletme. Dolayısıyla biz bu işletmenin biran önce üretimine geçmesini istiyoruz. Farklı kuruluşların talepkar olduğunu öğrendik dedi.

KEŞKE DEĞERLENDİRİLSEYDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar da, BMC'nin satışa çıkartılmasıyla iglili, Bu yasal bir prosedür. TMSF'nin sattığı ilk gayrimenkul değil. Burada önemli bir tekneloji ve otomotiv sektöründe eğitilmiş personel var. Bütün bunlar keşke değerlendirilip yerli otomotiv üretimi yapan bir tesis haline getirilebilseydi. Keşke değerlerlendirilseydi diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bmc İşçilerini Sevindiren Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu
    11:24 Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu

    Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver sürücüleri ve sahiplerini bir araya getiren bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, biçerdöver işinin tarımsal üretimde önemli bir araç olduğunu vurguladı. İl Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdövercilerin karşılaştıkları sorunları değerlendirdiklerini ve çözüm üreteceklerini belirtti.

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi
    11:18 Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı kapsamında bir alışveriş merkezinde Siberay Çizgi Filmini izlemeye gelen öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla afiş broşür çalışması yaptı. Ardından Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık ve dijital okuryazarlık konularında seminer düzenlendi. Toplamda 410 kişi seminerden yararlandı.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Advertisement