Bmc'ye 725 Milyon Lira - Son Dakika
Ekonomi

Bmc'ye 725 Milyon Lira

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 985 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkartılan BMC için bugün düzenlenen ihalede tek teklif Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Es Mali Yatırım ve Danışmanlık'tan geldi.

30.04.2014 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 985 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkartılan BMC için bugün düzenlenen ihalede tek teklif Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Es Mali Yatırım ve Danışmanlık'tan geldi. İhalede en yüksek teklif 725 milyon lira oldu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Holding'den yönetimini devraldığı ağır ve zırhlı araç üreticisi BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satış ihalesini, yüksek katılım sağlanması amacıyla 10 Nisan'dan 30 Nisan tarihine ertelenmişti. BMC için bugün düzenlenen ihalede tek teklif Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Es Mali Yatırım ve Danışmanlık'tan geldi. BMC için ES Mali Yatırımve Danışmanlık Anonim Şirketi tarafından kapalı zarf usulü ile 540 milyon Türk Lirası teklif verildi. İhale Komisyonu BMC'nin 985 milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıktığını belirterek ES Mali Yatırım ve Danışmanlık Anonim Şirketi'ne katılım fiyatını artırması söyledi. Firma teklifini 550 milyon Türk Lirası'na çıkardı. İhale komisyonu Başkanı teklifin yükseltilmesini istemesi üzerine Sancak, tekliflerini 650 milyon liraya çıkarttı. Sancak, bu arada 700 milyon lira gibi bir rakam söyleyince, ihale komisyonu başkanı "Ben 700 milyon rakamını aldım" dedi.

Sıkı pazarlıkla geçen ihalede sıcak diyaloglar yaşandı. İhale Komisyonu Başkanı, "700 milyon lira yetmez. Bir atak daha rica ediyorum. Canlı yayındayız 700 milyon lira rakamını aldım. Bedel 985 milyon lira biliyorsunuz. Sizin ülke sevginiz ve BMC'ye gösterdiğiniz bu ilgi paraya da dönüşecektir. Önce memleket, önce BMC. 285 milyon lira açığınız var" dedi. Ethem Sancak, mola istedi.

Mola sonrası Ethem Sancak, "Çam sakızı çoban armağanı şeklinde teklifimizi süslüyoruz, 710 milyon dolar teklifini veriyoruz pardon 710 milyon Türk Lirası" dedi. İhale komisyonu başkanı, "10 milyonla olmaz. 985 milyon muhammen bedelle başladığımız ihalede, 710 milyon lira verildi. Biraz daha çıkaralım bu fiyatı. 710 milyon liraya ulaştığınız teklifinizde yeni rakamlar istiyorum" demesi üzerine Sancak teklifini 725 milyon liraya çıkarttı. İhale komisyonu başkanı, "750 yapamaz mıyız?" sorusuna Sancak, "750 yaparsak Cuma günü pazarlığa limitimiz kalmaz" şeklinde cevap verdi teklifini 725 milyon lirada tuttu.

İhalede verilen 725 milyon liralık teklif tekrar görüşülecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement