BMW, 1970'teki Konsept Otomobili Garmisch'i Yeniden Tasarladı - Son Dakika
Teknoloji

BMW, 1970'teki Konsept Otomobili Garmisch'i Yeniden Tasarladı

BMW, 1970\'teki Konsept Otomobili Garmisch\'i Yeniden Tasarladı

BMW'nin 1970'li yıllara dayanan konsept otomobili Garmish, otomobilin tasarımcısı Marcello Gandini'nin katkılarıyla yeniden tasarlandı ve 2019 modeli ile görücüye çıktı.

25.05.2019 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BMW, Concorso d'Eleganza Villa d'Este'deki otomobil etkinliğinde sık görülmemiş bir olaya imza attı. Şirket, 1970 yılındaki konsept aracı BMW Garmish'i yeniden tasarladı.

BMW, 1970'teki Konsept Otomobili Garmisch'i Yeniden Tasarladı

Marcelo Gandini tarafından 1970 Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkan ilk Garmisch, 2019 modeliyle otomobil severlerin beğenisine sunuldu. Lamborghini Miura ve Countach, Lancia Stratos gibi efsanevi otomobillerde imzası bulunan Gandini, aracın tasarımında kilit bir rol oynadı.

Bu konsept aracı yeniden tasarlamak BMW için başlangıçta oldukça zor bir işti. Araç için eldeki tek kaynak birkaç siyah beyaz resimden oluşuyordu. Şimdi 80 yaşında olan Gandini, hafızasının derinliklerine indi ve aracın yeniden tasarlanması için önemli bir rol oynadı. Gandini, aracın orijinalinden ayırt edilmesinin zor olduğunu söylüyor.

BMW, 1970'teki Konsept Otomobili Garmisch'i Yeniden Tasarladı

BMW Design'ın kıdemli başkan yardımcısı Adrian van Hooydonk, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Benim için Marcello Gandini, otomobil tasarımının büyük uzmanlarından biri ve otomobilleri yaptığım işler için her zaman önemli bir ilham kaynağı olmuştur. BMW Garmisch'i ikinci kez inşa etmek bize Gandini'ye saygı gösterme, daha az bilinen otomobillerinden birini hatırlama ve Bertone'nin BMW tasarımının evrimi üzerindeki stilistik etkisini vurgulama fırsatı verdi."

Otomobilin en belirgin tasarım ögesi, BMW'nin imzası haline gelen böbrek tipi ızgarasına yapılan yeni yorum. Kare ve cam kaplı farlar da BMW için o zamanlarda oldukça yeni ve farklıydı. Gandini tasarımının en belirgin özelliklerinden biri olan arka camlardaki petek ağ tasarımı, yeni Garmisch'te kullanıldı. Garmisch, BMW 2002 aracının üzerine geliştirildi.

BMW, 1970'teki Konsept Otomobili Garmisch'i Yeniden Tasarladı

Konsept araçta dikey olarak yönlendirilmiş radyo, çekmeceye benzer torpido gözünde büyük bir katlanma aynası ve C sütununda bulunan örtüler gibi diğer ufak tasarım detayları da bulunuyor. Araç, 1936 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan üst sınıf bir Alman kayak köyü olan Garmisch'in adını alıyor.

Aracın bazı parçaları 3D baskı teknolojileri kullanılarak üretildi. Bütün parçalar İtalya'nın Torino şehrindeki bir usta tarafından toplandı. Orijinal Garmisch de 1970'teki Cenevre Otomobil Fuarı'ndan önce burada bir araya getirilmişti.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji BMW, 1970'teki Konsept Otomobili Garmisch'i Yeniden Tasarladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement