BMW 5 Serisi makyajlandı - Son Dakika
Otomobil

BMW 5 Serisi makyajlandı

BMW 5 Serisi makyajlandı

Alman otomobil üreticisi BMW, dijital bir lansman ile makyajlanan 5 Serisi model gamını tanıttı.

08.06.2020 11:09  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman otomobil üreticisi BMW, dijital bir lansman ile makyajlanan 5 Serisi model gamını tanıttı.

İç ve dış tasarımdaki yeni dokunuşlarla güncel görünümüne kavuşan model ailesinde mild-hibrit teknolojisi de sunulmaya devam ediyor.

Makyajlı 5 Serisi Sedan gibi, 5 Serisi Touring de Kasım ayından itibaren bir plug-in hibrid tahrik sistemi ile satışa sunulacak. 48V marş jeneratörü ile kulanılan mild-hibrit teknolojisi, PHEV ve M550i xDrive modelleri hariç dört veya altı silindirli motor seçeneklerinin hepsinde yer alacak.

Güncellenen iç mekan özellikleri arasında BMW'nin Akıllı Kişisel Asistanı ve Akıllı Telefon Entegrasyonu da dahil olmak üzere, en yeni işletim sistemi 7.0 tarafından desteklenen 12.3 inçlik daha büyük bir Merkezi Bilgi Ekranı bulunuyor. Yeni 5 Serisi ayrıca, direksiyon ve şerit kontrol asistanı ile aktif hız sabitleyici gibi özellikler de dahil olmak üzere en yeni kamera ve radar tabanlı sürüş asistanı sistemlerinden faydalanıyor.

Mevcut neslin piyasaya sürülmesinden bu yana dünya çapında 600 binden fazla satış rakamına imza atan model gamında satış rakamlarında öne çıkan modeller BMW 5 Serisi Sedan ve Touring… Her iki model de Bavyera'da bulunan Dingolfing fabrikasında üretilecek. BMW 5 Serisi Sedan aynı zamanda markanın üretim ortağı Magna Steyr tarafından Avusturya'nın Graz kentinde de üretiliyor olacak.

Dış tasarım

Aracın dış tasarımında dikkat çeken en önemli yenilik hiç kuşkusuz önde çift böbrek tasarımında karşımıza çıkıyor. Çift böbrek formu artık daha ince bir tasarımla daha aşağıya konumlandırılmış ve tek çerçeve ile yekpare bir görünüm elde edilmiş. Bununla birlikte farların daha ince konturu, klasik görünüme modern bir dokunuş getiriyor.

Standart tam LED farlar, hassas ve modern bir ışık grafiği oluşturmak için iki U şeklinde gündüz sürüş lambasını içeriyor. Özel bir paket ile isteyenler matris teknolojisine sahip Adaptif LED farlara veya Uzun Far Asistanı da dahil olmak üzere BMW Laserlight'lara yükseltme yapabiliyor. Bu far yükseltmeleri iki L şekilli gündüz sürüş aydınlatmalarını içeriyor.

BMW Laserlight teknolojisinin en yeni nesli, aydınlatma aralığını 600 metreye kadar artırıyor ve mavi bir lazer efekti içeriyor. Hem uyarlanabilir LED hem de Laserlight yükseltmelerinde, müşteriler daha da sportif bir ön profil estetiği için isteğe bağlı 'BMW Individual Lights Shadow Line'ı seçebiliyor. Hem SE hem de M Sport trim seviyelerinin ön ızgarası da daha büyük ve daha belirgin hava girişleriyle yeniden tasarlanmış.

LED arka lambalar artık L motifini C şekline dönüştüren ek bir üst çıkıntı ile sunuluyor. Karartılmış lens çerçevesi, daha ince ve modern bir stop lambası görünümü sunuyor. Yeniden tasarlanan arka bölümde trapezoid formlu egzoz çıkışları ve sedan versiyonlarda daha sportif görünüm sunan difüzör yer alıyor.

M Sport paketiyle birlikte yeni 19" ve 20" jant seçenekleri sunulurken, 1000 adetle sınırlı sayıda satışa sunulacak M Sport Edition'da ise Donington Grisi ve Tanzanite Mavisi olmak üzere iki özel metalik gövde rengi ve farklı tasarıma sahip 20" jantlar aracı farklı kılacak.

İç tasarım

Güncelleme sadece aracın dış çizgilerin değil, iç mekan tasarımında da kendisini gösteriyor. Daha önce 10,25 inç olan Merkezi Bilgi Ekranı boyutu 12,3 inç'e yükseltildi ve markanın en yeni işletim sistemi 7.0 tarafından destekleniyor. Standart donanımda 10.25 inçlik ekran bulunurken, büyük ekran opsiyonel olacak.

BMW 5 Serisi, Türkiye'de, standart olarak sunulan Adaptif LED Farlar, Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu Akıllı Telefon Arayüzü, gelişmiş özelliklere sahip Sürüş ve Park Asistanlarına ek olarak lansmana özel olarak Harman Kardon Ses Sistemi, BMW Live Cockpit Professional, Kablosuz Şarj özellikli Akıllı Telefon Bağlantı sistemini içeren "Special Edition" yapısıyla satışa sunulacak.

5 Serisi için geliştirilen sürücü destek sistemleri, hem uzun yolculuklarda sürüş konforunu artırmaya hem de sürücünün net bir görüşe sahip olmadığı durumlarda güvenliği artırmaya olanak sağlıyor.

Standart olarak sunulan Sürüş Asistanı ile gelen Şerit Terk Uyarısı ve yola paralel alanlara otomatik olarak park edilmesini ve paralel park yerlerinden otomatik manevra yapılarak çıkılmasını sağlayan Park Asistanı, modelin işlevselliğini artıran özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca, direksiyon hareketlerini kaydeden ve daha sonra aracı 50 metre boyunca sürücünün müdahalesine gerek duymadan sıkışık ya da karmaşık alanlardan kolaylıkla çıkarabilen Geri Sürüş Asistanı, Yeni BMW 3 Serisi ve Yeni BMW 1 Serisi'nin ardından BMW 5 Serisi'nde de sunuluyor.

BMW 5 Serisi makyajlandı

Gösterge paneli çevresinin yeni üç boyutlu tasarımı, sürücü destek sistemlerinin durumu ve olası eylemler hakkında gelişmiş bir genel bilgi sağlarken, genişletilmiş işlevselliğe sahip BMW Akıllı Kişisel Asistan, artık BMW 5 Serisi'nde standart bir özellik olarak yer alıyor. Akıllı Telefon Entegrasyonu işlevi artık hem Apple CarPlay hem de Android Auto ile uyumlu çalışıyor.

SE için yeni katlanır aynalar, ön elektrikli bel desteği ve park asistanı da sunuluyor. Otomatik klima, DAB radyo, Connected Package Professional ve BMW Live Cockpit Professional ile konfor, rahatlık ve bağlanabilirlik artırılıyor.

BMW 5 Serisi makyajlandı

Kasım 2020'den itibaren tamamen yeni altı silindirli 545e xDrive Sedan ve dört silindirli 530e sDrive/ xDrive Touring de dahil olmak üzere dördüncü nesil pil teknolojisine sahip takılabilir hibrit modeller aileye katılıyor. Ayrıca en yeni nesil BMW eDrive teknolojisi, BMW 530e Sedan'da ve ilk kez 530e Touring'de dört silindirli benzinli motor ile kullanılacak.

BMW 5 Serisi Türkiye'de ise; 170 bg güç üreten 1.6 litrelik 520i benzinli, 252 bg güç üreten 2.0 litrelik 530i xDrive benzinli ile 190 bg güç üreten 2.0 litrelik 520d xDrive dizel motor seçenekleri ile Temmuz ayından itibaren otomobil severlere sunulacak.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil BMW 5 Serisi makyajlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak kaza yaptı
    16:02 Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak kaza yaptı

    Ümraniye'de el freni çekilmeyen bir otomobil, yokuş aşağı kayarak önce yolun kenarındaki taşlık alana vurdu ve ardından takla atarak durabildi. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmadı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • Kadıköy'de Otomobil Kazası: Bir Kişi Yaralandı
    15:44 Kadıköy'de Otomobil Kazası: Bir Kişi Yaralandı

    Kadıköy'de seyir halindeki bir otomobil, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki araca çarptı, ardından takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Alfa Romeo, Milano Modelinin Adını Junior Olarak Değiştirdi
    15:04 Alfa Romeo, Milano Modelinin Adını Junior Olarak Değiştirdi

    İtalyan lüks otomobil üreticisi Alfa Romeo, hükümetle yaşanan tartışmaların ardından “Milano” modelinin adını “Junior” olarak değiştirdi. Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğuna inanmalarına rağmen, gerilimi düşürmek amacıyla değişiklik yapıldı. Stellantis grubu, İtalya'daki fabrikalarındaki üretimi azaltarak bazı fabrikaları yurt dışına taşıma kararı nedeniyle aylardır hükümetle polemik yaşıyordu.

  • Bolu'da Kış Lastiği Uygulamasının Sona Ermesiyle Oto Lastikçilerde Yoğunluk Yaşanıyor
    14:59 Bolu'da Kış Lastiği Uygulamasının Sona Ermesiyle Oto Lastikçilerde Yoğunluk Yaşanıyor

    Bolu'da zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte oto lastikçilerde yoğunluk yaşanmaya başlandı. Vatandaşlar yaz lastiği taktırmak için oto lastik tamircilerine akın ediyor. İşletme sahipleri yoğunluğun artmasıyla birlikte memnuniyetlerini dile getiriyor.

  • Adana'da otomobilin otobüs durağına çarpması sonucu 7 kişi yaralandı
    14:53 Adana'da otomobilin otobüs durağına çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

    Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde, Uğur A. idaresindeki bir otomobil, kontrolden çıkarak otobüs durağına çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Uğur A. ile durakta bekleyen Metin C, Osman K, Hüseyin K, Aysel K, Nursever K. ve Çınar K. yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı. Osman K. ve Metin C'nin durumlarının ağır olduğu belirtildi.

  • Adana'da lüks otomobil otobüs durağına çarptı, 7 kişi yaralandı
    14:42 Adana'da lüks otomobil otobüs durağına çarptı, 7 kişi yaralandı

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Uğur A. yönetimindeki lüks otomobilin kontrolden çıkması sonucu otobüs durağına çarptığı kaza sonucunda 2'si ağır olmak üzere toplam 7 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kazanın dehşeti ise görüntülere yansıdı.

  • Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı
    13:41 Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde seyir halindeki otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada araç sürücüsü yaralandı. Kaza sonucunda yaralanan sürücü, olay yerindeki müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Osmaniye'de kaza yapan otomobil yandı: 1 yaralı
    13:20 Osmaniye'de kaza yapan otomobil yandı: 1 yaralı

    Osmaniye'nin Hasanbeyli İlçesinde meydana gelen trafik kazasında, direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil yol kenarına savruldu ve alev aldı. Kazada 1 kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangın söndürülürken, yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı ve otomobil hurdaya döndü.

  • Hasanbeyli ilçesinde otomobil alev alıp yandı, 1 kişi yaralandı
    12:59 Hasanbeyli ilçesinde otomobil alev alıp yandı, 1 kişi yaralandı

    Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil yol kenarına savruldu ve alev aldı. Kazada 1 kişi yaralandı. İtfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı
    12:41 Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada, elektrikli bisiklet ile otomobil çarpıştı ve 1 kişi yaralandı. Kazanın anı güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • Mardin'de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı
    12:34 Mardin'de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

    Mardin Üçyol mevkiinde plakaları ve markaları belirlenemeyen otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada yaralanan 2 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement