Bmw, Çin'deki 20. Yıl Dönümünü Kutluyor - Son Dakika
Güncel

Bmw, Çin'deki 20. Yıl Dönümünü Kutluyor

Bmw, Çin\'deki 20. Yıl Dönümünü Kutluyor

BMW Grubu'un Çin'deki ortak girişimi BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA), Perşembe günü şirketin 20. yıl dönümünü kutlayarak Çin'de elektromobiliteye daha fazla yatırım yapacağını ve yerelleştireceğini duyurdu.

20.05.2023 14:12  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BMW Grubu'un Çin'deki ortak girişimi BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA), Perşembe günü şirketin 20. yıl dönümünü kutlayarak Çin'de elektromobiliteye daha fazla yatırım yapacağını ve yerelleştireceğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeni nesil elektrikli araç Neue Klasse, Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinin merkezi Shenyang'daki üretim üssünden 2026 yılında piyasaya sürülecek.

BBA tarafından Shenyang'da toplam 10 milyar yuan (yaklaşık 1,43 milyar ABD doları) yatırımla kurulan yeni pil üretim tesisinin inşaatını başlatmak için Perşembe günü temel atma töreni düzenlendi. Altıncı nesil yüksek voltajlı pil olarak adlandırılan pilin, yeni model Neue Klasse'ye güç vermesi bekleniyor.

SES (İngilizce): MİLAN NEDELJKOVİC, BMW AG yönetim kurulu üyesi

"Çin pazarı çok güçlü, dinamik ve dayanıklı. Şu anda büyüyor ve yatırımlar için çok güçlü bir potansiyel taşıyor. Çin'in modernizasyona yaklaşımı bile çevreyi ve koşulları önemli ölçüde değiştiriyor. Bu nedenle, yabancı şirketler için önemli bir yatırım fırsatı bulunuyor ve bu durum hem Çin'e hem de yatırımcılara kazan-kazan vadediyor.

2010 yılından bu yana, üretim kapasitesi yılda 830.000 adede yükselen BMW Shenyang Üretim Üssü ve projelerine yaklaşık 100 milyar yuan yatırım yapıldı.

Yalnızca 2022'de BBA'nın Çin'deki satın alma hacmi 73 milyar yuanı aştı ve bunun yüzde 60'ından fazlası Liaoning eyaletinde yapıldı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri, Çin'in Shenyang kentinden bildiriyor.

(XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Bmw, Çin'deki 20. Yıl Dönümünü Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    19:29 Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, beraberindeki bazı kurum amirleriyle birlikte 14-20 Nisan Şehitler Haftası etkinlikleri kapsamında şehit ailelerini ziyaret etti. Ateş, ziyarette devletin şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu vurgulayarak, şehitlerimizin ve gazilerimizin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz dedi.

  • Faruk Özlü, Düzce Belediye Başkanlığına yeniden seçildi
    19:28 Faruk Özlü, Düzce Belediye Başkanlığına yeniden seçildi

    AK Parti'den Düzce Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Faruk Özlü mazbatasını aldı. Özlü, önümüzdeki 5 yıl boyunca kente büyük hizmetler kazandıracağını belirtti. Seçim döneminde yayımladığı proje kitabında 100 proje bulunduğunu söyleyen Özlü, projeleri belediyedeki arkadaşlarıyla paylaştığını ifade etti. Törende AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve partililer de hazır bulundu.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ev ve ahırlar etkilendi
    19:28 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ev ve ahırlar etkilendi

    AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Yozgat'ta iki katlı bir ev ile Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar aldığını bildirdi. Ekiplerin saha tarama çalışmaları devam ediyor.

  • Taksici Yaşar Yanıkyürek'i öldüren şüpheli tutuklandı
    19:26 Taksici Yaşar Yanıkyürek'i öldüren şüpheli tutuklandı

    Taksim'den yolcu olarak binen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülen 60 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek'in katil zanlısı, 'canavarca hisle kasten öldürme' ve 'yağma' suçlarından tutuklandı. İranlı olduğu öğrenilen şüpheli, savcılığa verdiği ifadenin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edildi ve cezaevine gönderildi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem
    19:26 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Vali Numan Hatipoğlu ve CHP Milletvekili Kadim Durmaz açıklamalarda bulundu. Can kaybının olmadığı belirtildi.

  • Beyoğlu'nda kamuflaj kıyafetle servis yapan garson tutuklandı
    19:24 Beyoğlu'nda kamuflaj kıyafetle servis yapan garson tutuklandı

    İstanbul Beyoğlu'nda bir turistik işletmede kamuflaj kıyafetle servis görüntüleri sosyal medyada yayılınca gözaltına alınan yabancı uyruklu garson tutuklandı. İşletme belgesi iptal edilmişti.


Advertisement