BMW Group elektrikli vizyonuyla IAA Mobility 2021'de yer alıyor - Son Dakika
Otomobil

BMW Group elektrikli vizyonuyla IAA Mobility 2021'de yer alıyor

BMW Group elektrikli vizyonuyla IAA Mobility 2021\'de yer alıyor

Borusan Otomotiv’in Türkiye temsilcisi olduğu BMW, MINI ve BMW Motorrad gelecek vizyonunu ve en yeni modellerini IAA Mobility 2021’de tanıtıyor.

10.09.2021 16:49  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borusan Otomotiv'in Türkiye temsilcisi olduğu BMW, MINI ve BMW Motorrad gelecek vizyonunu ve en yeni modellerini IAA Mobility 2021'de tanıtıyor.

IAA Mobility, 70 yıllık tarihinde ilk kez BMW'nin doğduğu şehir olan Münih'te düzenlenirken, BMW Welt, BMW Museum, BMW Sustainability Lab gibi farklı mekanlarda değişik etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Önümüzdeki 10 yılda 10 milyon elektrikli otomobilinin yollarda olmasını hedefleyen BMW Group IAA Mobility 2021'de en yeni elektrikli modelleri BMW iX ve BMW i4'ün yanı sıra MINI Electric Pacesetter ve BMW Motorrad CE 04 modelleriyle fuarda yer alıyor.

BMW Group elektrikli vizyonuyla IAA Mobility 2021'de yer alıyor

Neue Klasse konseptiyle ikincil malzeme kullanımını artacak

IAA Mobility 2021'in ana temasını döngüsel ekonomi olarak belirleyen BMW Group, "RE: THINK, RE: DUCE, RE: USE, RE: CYLCE" (Yeniden Düşün, Azalt, Yeniden Kullan ve Geri Dönüştür)" yaklaşımına paralel olarak Neue Klasse konseptini de tanıtıyor. Şirket geçtiğimiz yaz açıkladığı CO2 emisyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 50 azaltma hedeflerini Neue Klasse konseptiyle daha da sıkılaştırma kararı alırken, bunun için ham madde çıkarımından üretim süreçlerine, otomobillerin yaşam döngüsünden geri dönüşüme kadar radikal değişimler ön görüyor.

Bilime Dayalı Hedefler Girişimi'nin (Science Based Targets Initiative) 1,5 Dereceye Yönelik İş Hedefleri taahhüdünde bulunan ilk Alman otomobil üreticisi olan BMW Group, tüm katma değer zincirlerinde tam iklim nötrlüğü hedefi doğrultusunda inovasyon gücünü daha fazla kullanıyor. Yeni ve çevreyi daha az kirleten malzemelerin kullanımına ağırlık verecek olan şirket sürdürülebilir premium kalitenin yeni standartlarını belirlemek için araştırma ve geliştirme çalışmalarında çevreyle uyumlu hammaddelere odaklanıyor.

BMW Group elektrikli vizyonuyla IAA Mobility 2021'de yer alıyor

Elektrikli otomobillerde kullanılan kobalt, nikel ve alüminyum gibi materyallerin yüksek oranda tekrar kullanım potansiyellerini değerlendiren BMW aynı zamanda her yeni otomobilin iç ve dış bölümlerinde sürdürülebilir malzemelere ağırlık veriyor. Halihazırda yüzde 100'e kadar geri dönüştürülmüş plastik kullanımını gerçekleştiren şirket daha düşük karbon ayak izine sahip plastik üreticileriyle de iş birliği yapıyor. Geri dönüştürülmüş plastiğe ek olarak selüloz, kenevir, ahşap veya bambu gibi doğal liflerle güçlendirilmiş plastikler de kullanarak birincil madde kullanım yüzdesini daha da azaltan Grubun 2030 yılı hedefleri arasında ortalama yüzde 40'ı geri dönüştürülmüş malzeme içeren termoplastik kullanımı bulunuyor.

BMW Group elektrikli vizyonuyla IAA Mobility 2021'de yer alıyor

Vegan deri döşeme uygulaması, kaynakların verimli kullanımı hedefi doğrultusunda BMW Group'un en önemli araştırmaları arasında yer alıyor. Biyolojik bazlı hammaddeler, yüzde 100 geri dönüştürülmüş polyester ve mantar parçacıkları içeren sentetik deri, günümüzde kullanılan suni ürünlere nazaran yüzde 45 daha az CO2 salımı sağlıyor.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil BMW Group elektrikli vizyonuyla IAA Mobility 2021'de yer alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hasanbeyli ilçesinde otomobil alev alıp yandı, 1 kişi yaralandı
    12:59 Hasanbeyli ilçesinde otomobil alev alıp yandı, 1 kişi yaralandı

    Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil yol kenarına savruldu ve alev aldı. Kazada 1 kişi yaralandı. İtfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı
    12:41 Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada, elektrikli bisiklet ile otomobil çarpıştı ve 1 kişi yaralandı. Kazanın anı güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • Mardin'de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı
    12:34 Mardin'de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

    Mardin Üçyol mevkiinde plakaları ve markaları belirlenemeyen otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada yaralanan 2 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Etimesgut'ta Uykuya Dalan Araç Üst Geçidin Asansörüne Çarptı
    11:53 Etimesgut'ta Uykuya Dalan Araç Üst Geçidin Asansörüne Çarptı

    Etimesgut'ta uykuya dalan 34 K 1217 plakalı otomobil sürücüsü, inşaat halindeki üst geçidin asansörüne çarptı. Hurdaya dönen arabadan ikisi çocuk 4 kişilik aile, hafif yaralanarak kurtuldu. Olay Ankara'nın Etimesgut ilçesinde meydana geldi. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Kazada otomobil sürücüsünün uykuya daldığı iddia edildi. Polis olayla ilgili inceleme yapıyor.

  • Tekirdağ Malkara'da Otomobil Kazası: Bir Sürücü Hayatını Kaybetti
    11:28 Tekirdağ Malkara'da Otomobil Kazası: Bir Sürücü Hayatını Kaybetti

    Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada bir sürücü hayatını kaybetti. Kaza sonrası sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Sürücünün cenazesi Malkara Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri, kaçan diğer sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.

  • Kontrolden çıkarak takla atan otomobil hurdaya döndü
    11:18 Kontrolden çıkarak takla atan otomobil hurdaya döndü

    Eskişehir'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarpan, daha sonra ise takla atan otomobil hurdaya dönerken, sürücü yaralandı. Kaza, bugün sabah 04.30 sularında Odunpazarı İlçesi Prof. Dr. Nabi Avcı Bulvarı üzerinde meydana geldi. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Adana'da Otomobilde 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi
    11:15 Adana'da Otomobilde 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi

    Adana'da narkotik ekipleri, takibe aldıkları bir otomobilde yapılan aramada arka tampon ve alt muhafaza korumasında 2 kilo 200 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

  • Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Bodrum'da
    10:58 Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Bodrum'da

    Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 3. ayağı, 26-28 Nisan'da Muğla'nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirilecek. Organizasyon, Bodrum Belediye Meydanı'nda verilecek startla başlayacak ve Milas-Bodrum arasındaki etaplarda iki gün sürecek. Ayrıca, Oasis Bodrum'da sergi ve söyleşi etkinliği de düzenlenecek.

  • Bursa'da Geri Viteste Unutulan Otomobil Kaza Yaptı
    10:17 Bursa'da Geri Viteste Unutulan Otomobil Kaza Yaptı

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir sürücü, otomobilini geri viteste unutarak başka bir araca çarptı. Kazada herhangi bir yaralanma olmazken, güvenlik kamerası anları kaydetti.

  • Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı
    10:15 Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı

    Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kontrolden çıkarak devrildi. Kazada otomobilin sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralının sağlık durumu iyi.

  • İskenderun'da Kontrolden Çıkan Otomobil Park Halindeki Araçlara Çarptı
    09:52 İskenderun'da Kontrolden Çıkan Otomobil Park Halindeki Araçlara Çarptı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkan bir otomobil park halindeki 2 araca çarptı. Kazanın ardından otomobil sürücüsü olay yerinden kaçtı. Vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi ve araçların çekici yardımıyla kaldırılması sağlandı.


Advertisement