BMW X5 SUV full-cell versiyonu Frankfurt'ta Sergileniyor - Son Dakika
Teknoloji

BMW X5 SUV full-cell versiyonu Frankfurt'ta Sergileniyor

BMW X5 SUV full-cell versiyonu Frankfurt\'ta Sergileniyor

BMW X5 SUV full-cell, Yakıt Hücreli Araçlar Hala Sergileniyor Yakıt hücresi alt yapı sorunu Avrupa'da bile hala çözülmüş değil, ancak otomobil üreticilerinin hidrojenle çalışan yeni araçlarını sergilemesi için bu sorun engel teşkil etmiyor.

15.09.2019 03:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BMW X5 SUV full-cell, Yakıt Hücreli Araçlar Hala Sergileniyor

Yakıt hücresi alt yapı sorunu Avrupa'da bile hala çözülmüş değil, ancak otomobil üreticilerinin hidrojenle çalışan yeni araçlarını sergilemesi için bu sorun engel teşkil etmiyor.

Frankfurt otomobil fuarında BMW Hidrojenli araç geleceğini temsil edecek olan X5 SUV modelini sergiliyor. Elektrikli otomobiller aslında teknolojinin geleceği olarak görülüyor ancak bir B planının olması her zaman iyidir.

Temel olarak BMW X5 SUV benzinli aracın bu yakıt hücreli olarak yeniden yorumlanması olarak karşımıza çıkıyor. BMW'nin araçları için modüler bir üretim platformu oluşturma çabasının bir ürünü aslında. Plan başarılı olursa, gazlı, benzinli yada dizel, hatta EV motor seçeneklerinden istediğinizi seçebileceksiniz.

Yakıt Hücreli modelde aslında gelecek vizyonunda yer alan sürümü. BMW X5 SUV full-cell alternatif olarak kenarda duruyor. Otomobil üreticisi 2022 yılına kadar full-cell yakıt hücreli test araçlarının hazırlama niyetinde ve 2025 yılında resmi olarak satışa sunulabilir. Tüm bunlar aslında Avrupa'da yakıt hücreli istasyonların yaygınlaşması ve müşteri talebine bağlı.

ABD'de de durum pek farklı değil aslında özellikle Kaliforniya ve kuzeydoğu ABD bölgelerinde yakıt hücreli istasyonlar yaygınken ülkenin diğer bölgelerinde bu durum pek iç açıcı değil.  Elbette elektrikli araçlar şu anda çok daha yaygın şarj istasyonu ağına sahip. BMW bu anlamda sadece B planı olarak bu modeli kenar a koyuyor gibi.

BMW basın açıklamasında, "BMW Group en erken 2025 yılında müşterilere yakıt hücresi araçları sunmaya başlayacak, ancak zamanlama pazarın gereklerine ve genel koşullara bağlı." ifadelerini kullandı.

Hidrojen Yakıtlı Araçların Faydası Ne?

Hidrojen yakıt hücreli araçların yararı, araçların zararlı bir gaz yerine su püskürmeleri ve elektrik güç ünitelerine sahip olmalarına rağmen, bir benzinli araba kadar çabuk doldurulabilmeleridir.

BMW

Kaynak: Teknotalk.com

Son Dakika Teknoloji BMW X5 SUV full-cell versiyonu Frankfurt'ta Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği
    14:23 Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve e-Kaynaklar, 60. Kütüphane Haftası kapsamında 'Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği' başlıklı bir panel düzenledi. Panelde, yapay zekanın yükselişi ve akademik çalışmalardaki kullanımı ele alındı. Yapay zekanın kataloglama ve sınıflama gibi işlemlerde etkili olduğu belirtilirken, dijitalleşme ve veri setlerine dayanan yapay zekanın kütüphaneleri nasıl etkilediği tartışıldı. Ayrıca, yapay zekanın doğru bilgiye ulaşma konusunda kullanıcıları nasıl yönlendireceği üzerinde duruldu.

  • Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı
    12:34 Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı

    Çinli teknoloji firması Xiaomi, kendi geliştirdiği ilk yeni enerjili araç olan SU7 modelini Perşembe günü satışa çıkardı.

  • Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor
    11:47 Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor

    Kocaeli'de açılan otomotiv kursu, sektörün ara elaman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olurken, vatandaşların araçlarındaki arızalara müdahale etmelerini kolaylaştırıyor. Kursiyerler hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alarak sektörde iş bulma imkanı elde ediyor.

  • TAİDER Yapay Zeka Paneli: Yapay Zeka Diyalogları: Back to the Future
    11:42 TAİDER Yapay Zeka Paneli: Yapay Zeka Diyalogları: Back to the Future

    Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), yapay zeka ile ilgili düzenlediği panelde, yapay zekanın konumu ve kullanım alanları ele alındı. Panelde, yapay zekanın aile işletmelerindeki sürdürülebilirlik üzerindeki önemi vurgulandı ve yapay zekanın aile şirketleri için bir dönüşüm aracı haline geldiği belirtildi.

  • Starlink Haritası ile Canlı Uydu Nasıl ve Nereden İzlenir?
    10:34 Starlink Haritası ile Canlı Uydu Nasıl ve Nereden İzlenir?

    Elon Musk'ın SpaceX projesinin bir parçası olan Starlink, dünya yörüngesinde 5 bin 600'ü aşkın aktif uyduyla hızlı internet sağlıyor. Starlink haritası, Dünya'yı yakınlaştırılabilir ve döndürülebilir bir 3D görünümünde gösteriyor. Her bir uydu kırmızı noktalarla temsil ediliyor ve üzerlerine tıklayarak bireysel bilgilere ulaşabilirsiniz. Starlink filosu hakkında genel bilgiler de sunulan haritada yer alıyor. Bu teknoloji, amatör gözlemciler ve uzmanlar için değerli bir kaynak olarak öne çıkıyor.


Advertisement