Böbrek Bulundu, Hayatı Değişti - Son Dakika
Yerel

Böbrek Bulundu, Hayatı Değişti

Böbrek Bulundu, Hayatı Değişti

Çeşme Devlet Hastanesinde böbrek yetmezliği tedavisi gören Dursun Ali Koca’nın hayatı, kendisine uygun böbrek bulunduğunu bildiren telefonla değişti.

12.03.2017 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşme Devlet Hastanesinde böbrek yetmezliği tedavisi gören Dursun Ali Koca'nın hayatı, kendisine uygun böbrek bulunduğunu bildiren telefonla değişti.

Dursun Ali Koca (54), 6 yıldan bu yana Çeşme Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Biriminde, Hemodiyaliz Birimi Sorumlusu Dr. Hale Yazgan'ın gözetiminde, böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu. Şubat ayı sonlarında gelen bir telefon, Koca'nın hayatının değişmesine neden oldu. Uzun zamandır uygun böbrek bekleyen Koca, kendisine uygun böbreğin bulunduğu haberiyle yeni bir hayata ilk adımı attı. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Transplantasyonu Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Adam Uslu ve beraberindeki organ nakli ekibi tarafından Dursun Ali Koca'ya, başarılı bir operasyon gerçekleştirilerek böbrek nakli yapıldı.

Hastanenin Nefroloji Ünitesi Sorumlusu Nefrolog Doç. Dr. Erhan Tatar ve ekibinin de Koca'nın yeni hayatına başlamasında önemli katkıları oldu. Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Atıl Birol, hastalarının böbrek nakli ile hayatının değişmesinden duydukları memnuniyeti belirterek, "Bizler Çeşme Devlet Hastanesi olarak; hijyen, düzen ve disiplinin ilke edinildiği Hemodiyaliz Biriminde hastaların organ kayıtlarının da titizlikle yenilendiğini, gerekli koordinasyonların zamanında sağlandığını görmekten mutluluk duyuyoruz. 'En büyük mirasım, organlarım' denilerek organ bağışlamanın önemini, bu olayla bir kez daha görmüş oluyoruz. Tüm vatandaşlarımıza, organ bağışının bir can kurtaracağı gerçeğini bir kere daha hatırlatmak isteriz. Böyle mucize hayatlarda, kum tanesi kadar katkımız olabiliyorsa, ne mutlu bize" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Böbrek Bulundu, Hayatı Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement