Muş'ta Böbrek Hastası Kar Ambulansıyla Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Böbrek Hastası Kar Ambulansıyla Kurtarıldı

Muş\'ta Böbrek Hastası Kar Ambulansıyla Kurtarıldı

Muş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle kardan yolu kapanan Yukarıyongalı köyünde böbrek hastası 60 yaşındaki Erez Çamtosun, kar ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.

09.01.2015 10:31  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle kardan yolu kapanan Yukarıyongalı köyünde böbrek hastası 60 yaşındaki Erez Çamtosun, kar ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.

Merkeze 49 kilometre uzaklıktaki Yukarıyongalı köyünde yaşayan ve böbrek yetmezliği olan Erez Çamtosun'un yakınları diyalize girmesi gerektiği için 112 ve Özel İdare ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, İl Özel İdaresi tarafından tahsis edilen TIR'a kar ambulansını yükleyerek köye doğru yola çıktılar. Yolun açık olduğu yere kadar giden ekipler, kar ambulansını TIR'dan indirerek yola devam ettiler. Köye varan sağlık ekipleri vakit kaybetmeden hastayı ambulansa alarak Muş Devlet Hastanesine götürdü. Evli ve 6 çocuk annesi Erez Çamtosun'un 3 yıldır diyalize girdiğini bildiren yakınları, haftada üç gün diyalize girmesi gerektiğini söyledi. Yolun kardan kapanması nedeniyle hastaneye gidemediklerini aktaran yakınları, 112 ve Özel İdare ekiplerine teşekkür etti.

Köy yolunda 2 günden beri kar temizleme çalışmalarını sürdürdüklerine bildirden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmuz Yentür, hastaları en hızlı şekilde hastaneye yetiştirmek için ekiplerin 24 saat çalıştığını söyledi. - Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muş'ta Böbrek Hastası Kar Ambulansıyla Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement